Echipament special pentru câinii de vânătoare, produs de o firmă din România | GALERIE FOTO

O firmă de vestimentaţie pentru pescuit sportiv şi vânătoare produce echipament special pentru câinii de vânătoare, care are rolul de a proteja animalele de colţii mistreţilor. Echipamentul este realizat din trei straturi de kevlar şi alte materiale.

3689 afișări
Imaginea articolului Echipament special pentru câinii de vânătoare, produs de o firmă din România | GALERIE FOTO

Echipament special pentru câinii de vânătoare, produs de o firmă din România | GALERIE FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Dan Ghiorghiu, partener al firmei Echipamente Joy, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că investiţia iniţială în utilaje – maşini de cusut, de brodat, de termosaldat a fost de circa 60.000 de euro, fiind deschis un atelier în Bucureşti, cu şase angajaţi.

”Afacerea am început-o 2016 împreună cu prietenul meu, Alin Lupu, care este inginer textilist. Eu lucram ca director de vânzări la un importator de produse pentru pescuit şi, fiind pescar, am văzut cam ce se vinde pe piaţă. Ne-am propus să facem noi echipamente pentru pescuit dar şi pentru vânătoare - pantaloni, jachete, hanorace, dar şi huse, genţi speciale din materiale speciale, întărite, compartimentate, pentru diverse accesorii. Materialele folosite pentru producerea echipamentelor provin în proporţie de peste 80% din import. Oferim clienţilor posibilitatea de a-şi personaliza echipamentul, prin broderii, şi le punem la dispoziţie, la comandă, şi mărimi atipice. Investiţia iniţială în materiale şi utilaje – maşini de cusut, de brodat, de termosaldat a fost de circa 60.000 de euro, avem un atelier în Bucureşti, cu şase angajaţi. Suntem prima afacere din România de echipamente pentru pescuit şi vânătoare”, a spus Ghiorghiu.

Printre produsele firmei se numără şi un echipament special pentru câinii de vânătoare care are rolul de a proteja animalele de colţii mistreţilor.

”Un vânător din Alba a venit la noi să îşi cumpere echipament de vânătoare şi ne-a povestit că mistreţii i-au omorât o căţea, aceasta fiind spintecată cu colţii. Lovitura de mistreţ este fulgerătoare, îşi ascute tot timpul colţii. În străinătate sunt veste pentru câinii de vânătoare, dar sunt foarte scumpe – încep de la 230 de euro, iar noi le vindem cu 550 de lei”, a menţionat Ghiorghiu.

Acesta a explicat că echipamentul special are şi o zgardă lată de protecţie a zonei gâtului pentru câinii de priză, care apucă mistreţul de ureche şi nu îi mai dau drumul, fiind expuşi loviturilor cu colţii.

”Echipamentele au fost testate cu cuţite de vânătoare şi au în componenţă trei straturi de kevlar şi două de fâş, plus alte două tipuri de material de întăritură, pe acelaşi principiu ca vestele antiglonţ. O astfel de vestă de protecţie cântăreşte cam 2,5 kg”, a spus Dan Ghiorghiu.

Echipamentele Joy cuprind circa 60 de produse care se vând în atelierul companiei, dar şi pe site-ul propriu sau în cadrul unor târguri de pescuit şi vânătoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici