Ethan Hawke şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood - FOTO

Actorul american Ethan Hawke şi-a lăsat amprentele mâinilor şi picioarelor în cimentul de la Hollywood, în cadrul unei ceremonii ce a fost organizată, joi, în faţa celebrului cinematograf TCL Chinese Theatre.

116 afișări
Imaginea articolului Ethan Hawke şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood - FOTO

Ethan Hawke şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu o carieră de peste trei decenii, starul american, în vârstă de 44 de ani, a jucat în peste 50 de filme şi a fost în adolescenţă un veritabil star al generaţiei grunge, demonstrându-şi apoi talentul într-o serie de filme importante, apreciate atât de public, cât şi de criticii de specialitate.

Actorul american a fost însoţit la evenimentul de joi de actriţa Sarah Snook, colega sa din distribuţia filmului "Predestination", dar şi o serie de cineaşti cu care a colaborat de-a lungul anilor - Jason Blum, producătorul filmului "The Purge. Noaptea judecăţii", Richard Linklater, regizorul filmului "12 ani de copilărie/ Boyhood", şi fraţii Peter şi Michael Spierig, scenariştii şi regizorii peliculei "Predestination".

Ethan Hawke a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar graţie evoluţiei sale din filmul "Zi de instrucţie/ Training Day", dar şi alte două nominalizări la Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, graţie filmelor "Înainte de apus/ Before Sunset" (2004) şi "Înainte de miezul nopţii/ Before Midnight" (2013), cele două continuări ale filmului romantic "Înainte de răsărit/ Before Sunrise" (1995).

Starul american s-a remarcat şi în alte producţii cinematografice de succes, precum "Cercul poeţilor dispăruţi", "Cu picioarele pe pământ", "Gattaca", "Marile Speranţe", "Identităţi furate", "Asalt asupra secţiei 13" şi "New York, te iubesc".

În prezent, Ethan Hawke poate fi văzut pe marile ecrane în filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", considerat un lungmetraj revoluţionar şi ambiţios şi, de asemenea, unul dintre marii favoriţi din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood din acest an.

Sid Grauman, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai creativi producători de evenimente din Epoca de Aur de la Hollywood, a inaugurat cinematograful TCL Chinese Theatre în anul 1927 şi, în anul următor, a iniţiat ceremonia amprentelor lăsate în ciment din faţa cinematografului său. Printre artiştii onoraţi recent printr-o astfel de manifestare se află nume mari din industria cinematografică, precum Brad Pitt, George Clooney, Johnny Depp, Ben Stiller, Mel Brooks, Robert De Niro şi Sandra Bullock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici