Expertul în supravieţuire Bear Grylls este vizat de autorităţile bulgare după ce a mâncat o broască

Expertul în supravieţuire Bear Grylls este vizat de autorităţile din Bulgaria după ce a mâncat o broască în timpul filmărilor pentru unul dintre episoadele emisiunii sale, arată The Guardian.

22301 afișări
Imaginea articolului Expertul în supravieţuire Bear Grylls este vizat de autorităţile bulgare după ce a mâncat o broască

Expertul în supravieţuire Bear Grylls este vizat de autorităţile bulgare după ce a mâncat o broască

Autorităţile bulgare au anunţat, joi, că iau în considerare posibilitatea de a-l amenda pe celebrul om de televiziune britanic, în urma unui episod în care Grylls a ucis o broască şi a gătit-o la un foc de tabără.

Episodul, care face parte din sezonul al patrulea al seriei de emisiuni "Running Wild with Bear Grylls", a fost filmat în munţii Rila din Bulgaria, în 2017. Grylls şi invitatul său, dansatorul Derek Hough, sunt surprinşi pregătind o broască pentru a o consuma, înainte să traverseze înot un lac.

"Se vede din materialul filmat că în timpul producţiei au fost anumite încălcări ale regulilor valabile pentru zonele protejate: înotul în lacul Karakashevo, aprinderea unui foc, capturarea şi uciderea un vietăţi sălbatice", a arătat ministrul Mediului de la sud de Dunăre.

Compania de producţie a emisiunii poate fi amendată cu o sumă cuprinsă între 500 de euro şi 5.000 de euro, iar cei doi protagonişti ai filmării, Grylls şi Hough sunt pasibili de o amendă cuprinsă între 250 şi 2.500 de euro.

Parcul naţional Rila, din sud-vestul ţării, este cel mai mare din Bulgaria.

Bear Grylls este unul dintre cele mai celebre nume din domeniul aventurii şi supravieţuirii în sălbăticie. Traseul lui către acest statut de vedetă a început în Marea Britanie, în Insula Wight, unde regretatul său tată l-a învăţat să se caţere pe stânci şi să navigheze cu ambarcaţiuni cu pânze. Bear Grylls a escaladat muntele Everest la vârsta de 23 de ani şi a făcut parte timp de trei ani din serviciile speciale din cadrul aviaţiei britanice, fiind un expert în paraşutism, tehnici de supravieţuire în junglă şi tehnici de luptă. El s-a folosit totodată de celebritatea dobândită pentru a devenit purtător de cuvânt pentru mai multe proiecte motivaţionale şi a scris mai multe cărţi, inclusiv romane de ficţiune pentru adolescenţi şi o autobiografie care a devenit bestseller.

A apărut în seria Channel 4 "Escape to the Legion" şi în şapte sezoane ale seriei Discovery Channel nominalizate la premiile Emmy "Tehnici esenţiale de supravieţuire", unul dintre cele mai urmărite programe TV de pe planetă, cu o cotă de audienţă estimată la 1,2 miliarde de telespectatori. În timpul emisiunii sale era paraşutat în zone vitrege, unde reuşea să supravieţuiască mâncând insecte, traversând ape învolburate sau bând propria urină filtrată, a prezentat emisiunea "Tehnici esenţiale de supravieţuire" încă din 2006 şi a devenit o vedetă de talie mondială. Programul "Running Wild with Bear Grylls" a fost lansat în SUA, la NBC, în iulie 2014. Până în prezent, în această emisiune au apărut celebrităţi precum Kate Winslet, Kate Hudson, Zac Efron şi Channing Tatum. Bear Grylls a filmat şi în România, experienţele sale în Munţii Carpaţi fiind prezentate în sezonul al treilea din "Tehnici esenţiale de supravieţuire".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici