Familia cântăreţului Marvin Gaye a câştigat prima "bătălie" în procesul intentat lui Robin Thicke

Familia cântăreţului Marvin Gaye a câştigat prima "bătălie" în justiţie în procesul intentat artiştilor americani Robin Thicke şi Pharrell Williams, pe care i-a acuzat că au plagiat un cântec celebru lansat de legenda casei de discuri Motown, atunci când au înregistrat piesa "Blurred Lines".

95 afișări
Imaginea articolului Familia cântăreţului Marvin Gaye a câştigat prima "bătălie" în procesul intentat lui Robin Thicke

Familia cântăreţului Marvin Gaye a câştigat prima "bătălie" în procesul intentat lui Robin Thicke

Un judecător federal american a respins, joi, cererea celor doi interpreţi de a invalida plângerea depusă în justiţie de copiii lui Marvin Gaye.

Această decizie deschide calea către un proces care urmează să debuteze la Los Angeles în februarie 2015.

Cele două părţi din proces au solicitat intervenţiile unor experţi care au analizat în cele mai mici detalii structura muzicală a cântecelor "Blurred Lines" şi "Got to give it up", cel din urmă fiind un cântec celebru lansat de Marvin Gaye.

"Există întrebări justificate în privinţa similarităţii intrinsece dintre cele două opere, iar sarcina de a tranşa în această chestiune revine unui juriu", a declarat judecătorul federal.

"Blurred Lines", unul dintre cele mai populare single-uri din anul 2013, generase deja multe controverse din cauza versurilor sale, considerate misogine.

Robin Thicke a dezvăluit în cadrul unei audieri preliminare, la jumătatea lunii septembrie, că nu este autorul acestui cântec, afirmând că piesa în cauză a fost compusă de Pharrell Williams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici