Robin Thicke spune că era prea drogat pentru a compune piesa "Blurred Lines" - VIDEO

Cântăreţul american Robin Thicke a recunoscut că nu este autorul cântecului "Blurred Lines", unul dintre cele mai mari succese ale anului 2013, pentru care a fost acuzat de plagiat, alături de Pharrell Williams, potrivit unor documente judiciare publicate în presa americană.

323 afișări
Imaginea articolului Robin Thicke spune că era prea drogat pentru a compune piesa "Blurred Lines" - VIDEO

Robin Thicke spune că era prea drogat pentru a compune piesa "Blurred Lines" - AFP

Cântăreţul, deja criticat pentru misoginismul versurilor acestei piese de succes, a mărturisit în faţa unui tribunal din Los Angeles că nu putea să compună acest cântec întrucât se afla, în seara înregistrării, sub influenţa alcoolului şi a unui analgezic puternic, potrivit unor pasaje din depoziţia sa, publicate luni seară în The Hollywood Reporter.

Robin Thicke, care a făcut această declaraţie sub jurământ, spune că adevăratul compozitor al piesei "Blurred Lines" este Pharrell Williams, autorul unui alt cântec cu succes planetar - "Happy".

"Am compus şi produs şase albume, dar cel mai cunoscut single din cariera mea a fost compus şi produs de altcineva: eram gelos şi am vrut să îmi însuşesc meritul", a explicat cântăreţul american, mărturisind astfel că a minţit în declaraţiile anterioare.

"Înregistrarea a putut să se facă fără mine. Eu doar am avut şansa de a fi acolo atunci când el (Pharrell Williams) l-a compus", a adăugat Robin Thicke, potrivit documentelor judiciare publicate în presa online americană.

"Blurred Lines" a fost unul dintre cele mai de succes cântece din 2013, însă refrenul său - "I'm gonna take a good girl/ I know you want it" - şi videoclipul piesei, în care apar femei goale, i-au atras multe critici din cauza caracterului său misogin.

Artistul a fost acuzat de plagiat şi de copiii cântăreţului Marvin Gaye, care consideră că această piesă seamănă foarte mult cu "Got to Give it up", un single lansat în 1977 de defunctul lor tată. Acuzaţia a fost respinsă de Pharrell Williams, Robin Thicke şi Clifford Joseph Harris (T.I.), care i-au dat la rândul lor în judecată pe reclamanţi. Procesul va debuta anul viitor.

În timpul acelei audieri, Robin Thicke a recunoscut influenţa lui Marvin Gaye, figură emblematică a muzicii americane cu care a fost adeseori comparat de presa internaţională, care i-a atribuit porecla de "Marvin Gaye cel alb".

Cântăreţul americano-canadian a recunoscut, de asemenea, că s-a aflat tot timpul pe parcursul ultimului an sub influenţa drogurilor şi a alcoolului, nu însă şi în timpul depoziţiei sale, în aprilie. Despărţirea, cu două luni înainte, de soţia sa, Paula Patton, l-a determinat să îşi facă ordine în viaţă. De atunci, artistul american a lansat un nou album, intitulat "Paula", însă acel material discografic a trecut aproape neobservat atât de critici, cât şi de public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici