Festivalul "Cerbul de Aur" 2010 - între 1 şi 6 septembrie, la Braşov

Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur" 2010 se va desfăşura, în perioada 1 - 6 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Televiziunii Române.

455 afișări
Imaginea articolului Festivalul "Cerbul de Aur" 2010 - între 1 şi 6 septembrie, la Braşov

Festivalul "Cerbul de Aur" 2010 - între 1 şi 6 septembrie, la Braşov

TVR nu vrea să strice tradiţia şi va organiza şi anul acesta Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur". Ediţia din 2010 va sărbători "majoratul" festivalului, structura evenimentului fiind cea binecunoscută: trei zile de concurs, finala, gala şi seara de folclor (în 6 septembrie).

Mioara Negescu, coordonator al Departamentului Muzică Divertisment, va răspunde şi anul acesta de realizarea evenimentului. "Pentru că echipa de realizatori a funcţionat bine anul trecut, vom păstra structura, în funcţie şi de programul fiecăruia sau de alte probleme ce pot apărea pe parcurs", au spus reprezentanţii Televiziunii Române.

Astfel, conceptul multimedia ales pentru ediţia din acest an a "Cerbului de Aur" aparţine firmei ArtFocus, condusă de Petre Năstase, care a fost director artistic şi al ediţiei din 2009 a Festivalului "Cerbul de Aur". În mod concret, ArtFocus va produce alături de TVR spectacolele de deschidere şi de folclor.

Totodată, reprezentanţii Televiziunii Române spun că vor să surprindă publicul cu "un program inedit" al festivalului. Potrivit Televiziunii Române, concepţia artistică a spectacolului de deschidere, a semifinalelor, finalei, precum şi a recitalurilor invitaţilor străini va prezenta o imagine nouă a Festivalului "Cerbul de Aur", care va îmbina linia tradiţională a evenimentului cu idei moderne.

"Noutatea (ediţiei din acest an a festivalului, n.r.) este că ne-am dori să oferim un spaţiu de emisie câştigătorului trofeului Cerbul de Aur junior, eveniment care se va desfăşura la Piatra Neamţ, în perioada 29 iulie -1 august, şi care va fi difuzat de TVR 3", au mai spus reprezentanţii TVR.

Concursul "Cerbul de Aur" va avea trei etape: preselecţie, semifinale şi finala. Premiile concursului sunt: Trofeul "Cerbul de Aur", care va consta într-un premiu în bani în valoare de 10.000 de euro, la care se va adăuga un trofeu şi o diplomă, Trofeul "Cerbul de Argint" (7.000 de euro, trofeu şi diplomă), Trofeul "Cerbul de Bronz" (5.000 de euro, trofeu, diplomă), Premiul Special al Juriului (3.000 de euro, plachetă şi diplomă) şi Premiul Publicului (3.000 de euro, plachetă şi diplomă), potrivit site-ului Televiziunii Române.

Juriul de specialitate va fi format din 9 sau 11 membri - compozitori, muzicologi, interpreţi, textieri, realizatori/ producători de divertisment radio şi/ sau TV, regizori muzicali radio şi/sau TV, pentru fiecare din etapele concursului.

"Din 12 aprilie au început înscrierile concurenţilor români şi străini, suntem în negocieri cu diverşi parteneri pentru antamarea invitaţilor români şi străini ce vor susţine recitaluri în fiecare seară de concurs", au mai spus reprezentanţii Televiziunii Publice.

Pe de altă parte, Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat, printr-o hotărâre din 5 martie, bugetul de cheltuieli pentru ediţia din 2010 a Festivalului Internaţional "Cerbul de Aur".

Potrivit reprezentanţilor TVR, "Consiliul de Administraţie a aprobat un buget estimativ care este mai mic cu 20-25% faţă de bugetul aprobat în 2009". "Este o diferenţă, însă, între noţiunea de buget aprobat şi buget realizat. În 2009, conform execuţiei bugetare întocmită la finele anului, a rezultat faptul că pentru Cerbul de Aur 2009 s-a cheltuit cu aproximativ 25-27% mai puţin decât aprobase Consiliul de Administraţie", au precizat reprezentanţii Televiziunii Publice.

În plus, pentru desfăşurarea ediţiei din acest an, Televiziunea Română va încheia parteneriate cu Primăria şi Prefectura Braşov şi cu toţi cei interesaţi să contribuie financiar şi logistic la desfăşurarea festivalului.

De asemenea, TVR va continua în acest an parteneriatul cu Balkanika Music Television. Concursul "Cerbul de Aur" a fost difuzat în 2009, în premieră, de Balkanika Music Television, o televiziune care emite în Albania, Bulgaria, Macedonia, Slovenia, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Kosovo, Bosnia şi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici