Festivalul de Scurtmetraj Balkans Beyond Borders, de vineri până duminică, în Capitală

Cea de-a patra ediţie a Festivalului de scurtmetraj Balkans Beyond Borders (BBB) - Reinventing Bridges va avea loc la Bucureşti, la Muzeul Ţăranului Român, de vineri până duminică, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

113 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Scurtmetraj Balkans Beyond Borders, de vineri până duminică, în Capitală

Festivalul de Scurtmetraj Balkans Beyond Borders, de vineri până duminică, în Capitală (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Festivalul se va desfăşura la Muzeul Ţăranului Român - la Noul Cinematograf al Regizorului Român şi la Clubul Ţăranului -, cu sprijinul European Fund for the Balkans.

Anul acesta tema festivalului este rescrierea trecutului şi reinventarea viitorului Balcanilor. Astfel, în fiecare zi vor fi proiectate filmele selectate din competiţie, urmate de dezbateri cu membrii juriului şi alţi profesionişti din cinematografie.

În programul festivalului au fost incluse şi scurtmetrajele româneşti "One year after", de Cristian Pascariu, "My Baby", de Luiza Pârvu, şi "I want to know what it's like", de Alexandra Carastoian.

De asemenea, sunt programate un concert live cu trupa Steaua de Mare şi o petrecere cu DJ Dragoş Rusu.

Juriul care va alege câştigătorul competiţiei este compus din Ada Condeescu (România), în calitate de preşedinte, Effi Weiss şi Amir Borenstein (Israel) şi Gergana Doncheva (Bulgaria).

Ada Condeescu a debutat în filmul lui Florin Şerban "Eu când vreau să fluier, fluier" (Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin 2010), iar anul acesta a fost selectată în programul Shooting Stars pentru cei mai buni tineri actori din Europa.

Comisia de preselecţie este formată din directorul artistic al festivalului, Adela Demetja (Albania), Sabir Kanaqi (Muntenegru), Dimitra Gjica (Albania) şi Yanna Varbanova (Bulgaria).

Gala de decernare a premiilor şi ceremonia de închidere vor avea loc duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici