FOTO. Actriţa Sally Field, arestată la protestul pe tema schimbărilor climatice organizat de Jane Fonda

Actriţa Sally Field este cea mai recentă personalitate arestată la protestele pe tema schimbărilor climatice organizate la Washington, SUA, în fiecare vineri, de zece săptămâni, de veterana Jane Fonda, potrivit tmz.com.

105 afișări
Imaginea articolului FOTO. Actriţa Sally Field, arestată la protestul pe tema schimbărilor climatice organizat de Jane Fonda

Sursa: Profimediaimages

Sally Field a vorbit cu protestatarii înainte de arestarea sa la manifestarea neautorizată de vineri, din faţa Capitoliului american, care a avut ca temă tranziţia spre un viitor verde, şi a spus că s-a simţit inspirată de filmul "Norma Rae" pentru care a fost premiată cu Oscar. Sally Field, în vârstă de 72 de ani, a devenit un star al televiziunii la vârsta de 19 ani şi apoi şi-a construit o carieră de succes şi pe marele ecran, primind, printre altele, două premii Oscar şi trei premii Emmy.

Ea este cea mai recentă personalitate arestată la "protestele de vineri" de la Washington, anterior fiind reţinuţi Paul Sheer, Diane Lane, Piper Perabo, Amber Valletta, Sam Waterston, Ted Danson, Rosanna Arquette şi Catherine Keener, printre alţii.

Nu se ştie câte persoane au fost arestate la protestul de vineri, dar Jane Fonda a reuşit să scape încă o dată. Pe 1 noiembrie, Jane Fonda, în vârstă de 83 de ani, aleasă imaginea acestei mişcări, a fost arestată a patra oară consecutiv după ce a participat la "protestul de vineri" şi şi-a petrecut noaptea după gratii.

Dacă ar fi arestată a cincea oară, Fonda, pe numele căreia a fost deja deschis dosar penal, ar risca să rămână după gratii între 30 şi 90 de zile.

Fonda, câştigătoare a două premii Oscar, a declarat în urmă cu două luni şi jumătate că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice, lucru care s-a întâmplat prima dată pe 11 octombrie. Jane Fonda a anunţat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simţit inspirată "de mişcarea incredibilă creată de tineretul nostru". Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face faţă schimbărilor climatice.

Fonda a câştigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul "Klute" al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obţinut pentru partitura din drama "Coming Home/Întoarcerea acasă", semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului şi pentru cauza femeilor şi pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciţii de fitness în anii 1980.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici