FOTO. Arheologii au descoperit o nouă specie antică de balene în Egipt. Vietatea avea patru picioare

  • Oamenii de ştiinţă din Egipt au identificat o nouă specie de balenă
  • Fosila amfibiei a fost descoperită în deşertul vestic din Egipt
  • Phiomicetus Anubis a trăit acum aproximativ 43 de milioane de ani şi avea patru picioare
27260 afișări
Imaginea articolului FOTO. Arheologii au descoperit o nouă specie antică de balene în Egipt. Vietatea avea patru picioare

Sursa foto: profimedia

Arheologii au identificat în Egipt o nouă specie de balenă care avea patru picioare şi a trăit acum aproximativ 43 de milioane de ani.

Fosila amfibiei Phiomicetus Anubis a fost descoperită în partea vestică a deşertului egiptean.

Strămoşii balenelor de azi s-au dezvoltat din mamifere asemănătoare cerbilor şi au trăit pe uscat pe parcursul a 10 milioane de ani.

Cu o greutate estimată la 600 kg şi trei metri lungime, Phiomicetus Anubis avea fălci puternice pentru a prinde prada. Balena antică putea să meargă pe uscat şi să înoate cu uşurinţă în apă datorită structurii corporale, relatează BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici