FOTO: Carnavalul de la Veneţia 2020 a început cu o paradă. Tema ediţiei din acest an

Carnavalul de la Veneţia 2020 a început sâmbătă cu parada ambarcaţiunilor pline de persoane mascate potrivit temei "Jocul, dragostea şi nebunia” (Il Gioco, l'amore e la Follia), potrivit unei tradiţii care datează de sute de ani, arată presa din peninsulă.

1936 afișări
Imaginea articolului FOTO: Carnavalul de la Veneţia 2020 a început cu o paradă. Tema ediţiei din acest an

Sursa FOTO: Profimedia

Mii de turişti şi de localnici s-au adunat pe malurile canalelor din Veneţia pentru a urmării parada ambarcaţiunilor. În timpul primei zile participanţii entuziasmaţi au îmbrăcat costume elaborate şi s-au plimbat prin oraş punctul central al evenimentului fiind Piaţa San Marco.

Carnavalul durează 18 zile şi adună vizitatori din toată lumea pe străzile înguste ale oraşului lagunelor.

Primele informaţii legate de carnavalul din Veneţia datează din anul 1094. Este şi prima menţionare a cuvântului carnevale într-un document semnat de dogele Vitale Faliero. În acele vremuri, carnavalul era un eveniment dedicat mai ales persoanelor din clasele inferioare care aveau ocazia să intre în contact cu nobilimea la adăpostul anonimităţii asigurate de măşti.

Cel mai vechi document oficial care atestă Carnavalul de la Veneţia ca sărbătoare publică datează din 1296, când Senatul Republicii l-a programat înaintea Postului Mare. În următoarele sute de ani, Carnavalul a fost programat timp de şase săptămâni între 26 decembrie şi Miercurea Cenuşii, ultima zi dinaintea Postului Mare.

Carnavalul de la Veneţia a ajuns cunoscut în toată Europa în timpul secolului XVIII.

Tradiţia a fost întreruptă în 1797, când Napoleon a cucerit partea nordică a Italiei, inclusiv Veneţia. Interdicţia încerca să evite situaţiile care pot genera revolte. Totuşi festivităţile au continuat în insulele din lagună, la Murano şi Burano, cu o intensitate redusă.

A fost nevoie de două secole până când sărbătoarea a fost reinstituită. Municipalitatea locală şi mai multe organizaţii cetăţeneşti au reluat Carnavalul în 1979.

În 2020, Carnavalul de la Veneţia are loc între 8 şi 25 februarie. După sărbătoarea pe apă şi deschiderea festivă de pe 8 şi 9 februarie, urmează Sărbătoarea Mariei, pe 15 februarie, Zborul îngerului, programat pe 16 februarie şi Zborul vulturului, pe 23, pentru ca ultimele zile, de pe 23 februarie să fie dedicate concursului de măşti şi Încheierii festive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici