Fotografia de 19.000 de euro. Ai plăti atât pentru o poză nud cu Kate Moss? - FOTO

O fotografie nud a top modelului britanic Kate Moss a fost vândută pentru peste 16.000 de lire sterline (19.000 de euro) la o licitaţie organizată joi, la Londra, de casa Bonhams.

1244 afișări
Imaginea articolului Fotografia de 19.000 de euro. Ai plăti atât pentru o poză nud cu Kate Moss? - FOTO

Kate Moss (Imagine: Mediafax Foto)

Fotografia, datând de la începuturile carierei lui Kate Moss, este alb-negru, cu dimensiuni de 1,4 x 1 m. A fost realizată în ianuarie 1993, de Albert Watson, în Maroc, pentru ediţia germană a revistei Vogue, informează dailymail.co.uk.

În fotografie, Moss, pe atunci adolescentă, stă aşezată pe un acoperiş, goală, cu un picior acoperindu-i părţile intime.

Moss a devenit un nume în lumea modei cu silueta sa fragilă şi lipsită de formele mult lăudate ale unor colege ale sale precum Cindy Crawford şi Elle Macpherson.

Prezenţa ei pe copertele celor mai importante reviste a alimentat şi dezbaterea legată de sănătatea fotomodelelor cu "mărimea zero". "Nu sunt chiar atât de slabă cum cred oamenii... Mănânc normal şi nu ţin dietă să arăt aşa", a spus Moss în acea perioadă.

Fotografia a fost cumpărată de o persoană particulară din Marea Britanie care a dorit să rămână anonimă. Preţul fotografiei fusese estimat la o sumă între 12.000 şi 18.000 de lire sterline (14.000 - 21.000 de euro).

O altă colecţie, cu patru copii ale aceleiaşi fotografii, de dimensiuni mai mici, a fost vândută pentru 54.000 de lire, în urmă cu patru ani.

Reprezentanta casei de licitaţii, Jocelyn Phillips, a spus că suma cu care a fost cumpărată fotografia lui Kate Moss este rezultatul mai multor factori, inclusiv acela al faimei fotografului.

Alte două fotografii ale lui Kate Moss au fost vândute la licitaţia de joi cu 2.750 de lire sterline (3.200 de euro) fiecare. Una dintre fotografii este realizată de regretata Corinne Day, pentru revista The Face, în 1991, şi o arată pe Moss cu ochii închişi, iar a doua este realizată de Mario Testino, în 2005, şi o prezintă pe Moss într-o cafenea, cu o cravată la gât.

Devenită celebră după ce a pozat într-o reclamă din anii '90 pentru Calvin Klein, alături de Mark Wahlberg, Kate Moss este un top model britanic de succes, care a apărut pe copertele a peste 300 de reviste de modă din întreaga lume. Ea este cunoscută pentru înălţimea sub standardele impuse în lumea modei, pentru apariţiile în numeroase campanii publicitare, pentru relaţiile personale zbuciumate şi pentru stilul de viaţă petrecăreţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici