Fundaţia Elvis Presley a dat în judecată un renumit producător de arme de foc

Fundaţia Elvis Presley a dat în judecată compania Beretta, un renumit producător de arme de foc, pe care a acuzat-o că a folosit în mod ilegal imaginea "regelui rock 'n' roll-ului" pentru a-şi promova într-o reclamă un nou model de puşcă.

108 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Elvis Presley a dat în judecată un renumit producător de arme de foc

Fundaţia Elvis Presley a dat în judecată un renumit producător de arme de foc (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit TMZ.com, Elvis Presley Enterprises a dat în judecată compania Beretta, care a folosit imaginea cântăreţului într-o reclamă ce promovează un nou model de puşcă, denumit 692 Beretta. Totodată, Beretta a folosit mai mulţi imitatori ai lui Elvis la standul companiei de la Shot Show 2014 din Las Vegas, informează site-ul New Musical Express.

În documentele depuse la tribunal, fundaţia afimă că, deşi Elvis Presley era un mare iubitor al armelor de foc, Elvis Presley Enterprises nu a acordat niciodată companiei Beretta permisiunea de a folosi numele şi imaginea cântăreţului. Fundaţia a cerut justiţiei să îi acorde daune financiare şi să ordone companiei Beretta să nu mai folosească de acum înainte imaginea lui Elvis Presley.

Între timp, 12 stomatologi din Marea Britanie vor participa în luna mai la "Ziua Elvis", un eveniment organizat pentru creşte în rândul populaţiei gradul de conştientizare a riscurilor de apariţie a cancerului bucal.

Cabinetele participante vor expune un mulaj după dinţii lui Elvis Presley şi o coroană dentară originală a cântăreţului, realizată de fostul stomatolog din Memphis al acestuia, Henry J. Weiss. Evenimentul "Ziua Elvis" va include expoziţii de costume, multă muzică şi radiografii bucale gratuite, potrivit organizatorilor.

Elvis Presley l-a vizitat pe Henry J. Weiss pe 15 august 1977, cu o zi înainte de a muri. Coroana dentară a cântăreţului a fost cumpărată la licitaţie, în februarie 2012, cu 11.000 de dolari, de Michael Zuk, un stomatolog canadian care colecţionează dinţi ai unor celebrităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici