GAFĂ majoră a propagandei nord-coreene: DETALIUL care pune sub semnul îndoielii întâlnirea dintre Rodman şi Kim Jong-un - FOTO

Dennis Rodman a făcut o nouă vizită în Coreea de Nord, unde s-a întâlnit cu dictatorul Kim Jong-un, în ciuda informaţiilor despre un recent şir de execuţii ce au avut loc în statul comunist, relatează Dailymail, în ediţia electronică.

23953 afișări
Imaginea articolului GAFĂ majoră a propagandei nord-coreene: DETALIUL care pune sub semnul îndoielii întâlnirea dintre Rodman şi Kim Jong-un - FOTO

GAFĂ majoră a propagandei nord-coreene: DETALIUL care pune sub semnul îndoielii întâlnirea dintre Rodman şi Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul baschetbalist s-a întors, vineri, la Beijing dintr-o "vizită diplomatică" ce s-a desfăşurat pe fondul zvonurilor potrivit cărora Kim Jong-un şi-ar fi executat fosta iubită, cântăreaţa Hyon Song-wol, alături de alţi 12 artişti la data de 20 august. Aceştia au fost acuzaţi că au apărut într-o filmare porno.

O parte dintre artişti au mai fost acuzaţi, în momentul reţinerii, că deţineau Biblii, interzise în Coreea de Nord, stfel că ei au fost trataţi ca dizidenţi politici.

Dar imaginile ce prezentau voiajul lui Rodman, făcute publice de propaganda nord-coreeană, au fost puse sub semnul îndoielii. O mână fără trup arată clar că acestea au fost cosmetizate, potrivit Daily Mail.

Imaginea sugerează implicarea cenzurii de stat, astfel că excursia ar putea să fie altceva decât pare. Unii observatori au sugerat că un interpret ar fi fost şters din imagine pentru a-l face pe Kim Jong-un să arate mai bine.

Vizita lui Rodman are loc după ce Coreea de Nord a retras brusc invitaţia lansată lui Robert King, trimisul special al Statelor Unite în Coreea de Nord, responsabil cu drepturile omului. Acesta era aşteptat la Phenian în încercarea de a obţine eliberarea misionarului american Kenneth Bae.

Bae, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat, în mai, la 15 ani de muncă silnică pentru crime împotriva statului. El fusese arestat în noiembrie, după ce intrase in Coreea de Nord alături de un grup de turişti, iar sănătatea lui a început să se deterioreze după încarcerare.

Deşi s-a speculat că vizita sa va duce la eliberarea prizonierului american, Rodman a explicat că a fost vorba doar despre promovarea baschetului. "Kim şi Rodman au petrecut momente deosebite, au luat masa şi s-au uitat la un meci de baschet, în timpul vizitei care a durat cinci zile", a notat agenţia oficială de stat KCNA.

Relatarea mai menţionează cum Kim i-a făcut o primire călduroasă lui Rodman, cu care a avut "convorbiri cordiale". Rodman i-ar fi mulţumit lui Kim pentru timpul petrecut alături de el, spunând că salutul liderului nord-coreean este expresia bunei-credinţe faţă de americani.

Kim, al treilea conducător din dinastia nord-coreeană, este un iubitor al baschetului şi a părut să se simtă bine la precedenta vizită a lui Rodman, alături de care a fost văzut râzând, bând, mâncând şi privin un meci de baschet.

Prima vizită a lui Rodman în Coreea de Nord a avut loc în prima parte a acestui an, într-un moment în care Phenianul ameninţa SUA, Japonia şi Coreea de Sud cu un atac cu rachete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici