GALERIE FOTO Copaci cu cărţi, umbrele colorate şi aranjamente inedite, la Festivalul Florilor din Timişoara

Copaci cu cărţi din care trecătorii pot citi, sute de umbrele colorate şi aranjamente florale inedite pot fi admirate, de vineri seara, în centrul Timişoarei, la festivalul florilor Timfloralis, eveniment care a ajuns la a treia ediţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1103 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Copaci cu cărţi, umbrele colorate şi aranjamente inedite, la Festivalul Florilor din Timişoara

Copaci cu cărţi, umbrele colorate şi aranjamente inedite, la Festivalul Florilor din Timişoara

Centrul Timişoarei este inundat de mii de flori, în special de lalele, trandafiri şi bujori, în perioada 28 – 30 aprilie. Primăria Timişoara organizează cea de-a treia ediţie a festivalului florilor Timfloralis, iar persoanele care se plimbă pe străzile din centrul istoric al oraşului au parte de mai multe surprize.

Astfel, în Piaţa Victoriei au fost montate, pe trotuare, mai multe cupole acoperite de flori, iar în Piaţa Operei, numeroase aranjamente din bujori şi trandafiri, din 35 de soiuri, în jurul cărora au fost instalate băncuţe pe care timişorenii se pot aşeza. De asemenea, şi Fântâna cu Peşti din Piaţa Victoriei a fost împodobită cu o coroană de flori de culoare mov.

Pentru a încuraja lectura chiar şi la umbra unui copac, o librărie din Timişoara a pregătit mai mulţi pomi cu cărţi, în loc de fructe, din care trecătorii pot citi.

Principalul punct de atracţie este, însă, strada Alba-Iulia, care este acoperită cu peste 700 de umbrele viu colorate, acesta devenind cel mai fotografiat punct din oraş, în aceste zile.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, la deschiderea oficială a festivalului Timfloralis, că municipiul şi-a recâştigat apelativul de oraş al florilor.

„Ne vom strădui ca în 2021, când Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii, să oferim oaspeţilor noştri, şi nouă înşine, o splendoare cu adevărat prin aranjamentele florale care vor fi prezente la festival. Aţi observat că Timişoara şi-a recâştigat, în ultimii ani, apelativul de oraş al florilor. Acum avem o splendoare de lalele în Piaţa Victoriei, în Parcul Justiţiei, în Parcul Central, în Parcul Botanic, în Parcul Rozelor. De asemenea, ne bucurăm cu toţii de frumuseţile de pe canalul Bega. La acestea se adaugă toate creaţiile de aranjamente florale ale unor specialişti de marcă din România, dar şi din Olanda şi din Polonia, din cadrul Timfloralis”, a afirmat Nicolae Robu.

În timpul festivalului Timfloralis au loc expoziţii florale, workshop-uri, o paradă a modei cu accesorii florale şi spectacole de muzică şi dans.

De asemenea, pasionaţii sunt invitaţi la un tur al parcurilor, însoţiţi de un ghid, care le va prezenta diferite specii de flori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici