Video GALERIE FOTO, VIDEO Alba Iulia: Trick-uri cu BMX-ul, skateboard-ul, rolele şi trotineta la un concurs de sporturi extreme

Circa 60 de rideri din mai multe judeţe participă, la Alba Iulia, la ”Bastion Session” - un concurs de sporturi extreme cu BMX-ul, skateboard-ul, rolele şi trotineta. Sâmbătă au avut loc etapele de calificări, iar duminică sunt organizate finalele.

408 afișări

Cea de-a doua ediţie a competiţiei de sporturi extreme cu BMX-ul, skateboard-ul, rolele şi trotineta, ”Bastion Session”, a început, sâmbătă, cu etapa de calificări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Circa 60 de rideri, majoritatea din Alba, Bucureşti, Sibiu, Cluj, Constanţa, Braşov şi Mureş, s-au întrecut în trick-uri şi scheme spectaculoase, competiţia fiind organizată la skatepark-ul din Alba Iulia.

Fiecare rider a avut la dispoziţie câteva minute să demonstreze juriului şi spectatorilor că merită să se califice în finală, unde cei mai buni vor câştiga premii în bani.

Astfel, vor fi premiate primele trei locuri, la fiecare categorie, atât la juniori, cât şi la seniori. Locul întâi va fi premiat cu 1.000 de lei la seniori, respectiv de 400 de lei la juniori, premiul doi va fi 700 de lei pentru seniori şi 300 de lei pentru juniori, în vreme ce locul trei va fi 400 de lei pentru seniori şi 200 de lei pentru juniori.

Pe lângă competiţia sportivă, atmosfera este completată de muzică, demonstraţii de streetart şi expoziţie foto de sporturi extreme.

Comentatorul concursului, Maximilian Munteanu, care este responsabil de întreţinerea atmosferei şi de încurajarea participanţilor, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la astfel de sporturi talentul contează cel mai mult.

”Pentru fiecare dintre participanţi sportul acesta este pasiunea lui. Este ceea ce face cu cea mai mare plăcere şi în acest sport investeşte bani, bătaie de cap, nervi şi muncă. Curajul este ceva secundar şi oricum nu te arunci din prima la ceva foarte complicat, cum nu faci nici în alte sporturi. Contează să îţi placă să te dai. Sunt probe care presupun multă creaţie. Unii sunt mai talentaţi decât alţii, iar talentul e cel mai important”, a spus Maximilian Munteanu.

Potrivit acestuia, competiţia se organizează la Alba Iulia deoarece aici este un skatepark ”foarte bine făcut”.

Skatepark-ul din Alba Iulia s-a inaugurat în octombrie 2015, în zona Contragărzii Bastionului Sfânta Elisabeta a Cetăţii Alba Carolina, oferind cadrul ideal pentru organizarea acestui eveniment.
Skatepark-ul are o suprafaţă variat accidentată, terasată, cu plan înclinat, având în dotare rampe şi balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau biciclete. Faţă de cota accesului pietonal se înregistrează diferenţe de nivel de la – 1,20 m până la – 2,50 m.

Suprafaţa platformei Skatepark-ului este de circa 2.000 de metri pătraţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici