George Clooney va primi un premiu special la Festivalul de Film de la Palm Springs

George Clooney va fi distins cu premiul acordat de preşedintele Festivalului de Film de la Palm Springs, pe 7 ianuarie, în cadrul evenimentului ajuns la cea de-a 23-a ediţie, ce va avea loc în perioada 5 - 16 ianuarie.

109 afișări
Imaginea articolului George Clooney va primi un premiu special la Festivalul de Film de la Palm Springs

George Clooney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Actor, regizor şi producător realizat, a demonstrat că nicio disciplină din industria filmului nu îi este inaccesibilă", l-a prezentat pe Clooney preşedintele festivalului, Harold Matzner, potrivit variety.com.

Tot la gala de pe 7 ianuarie, va fi distinsă şi actriţa Glenn Close cu premiul pentru întreaga carieră.

Festivalul de Film de la Palm Springs are loc într-o perioadă în care încă se votează pentru desemnarea câştigătorilor Globurilor de Aur şi Oscarurilor, fiind un eveniment de neratat pentru cei care speră să obţină aceste trofee. Totodată, în mod tradiţional, multe filme propuse la Oscarul pentru cel mai bun film străin sunt prezentate la Palm Springs.

George Clooney s-a făcut remarcat în serialul de televiziune "Spitalul de urgenţă" şi a interpretat ulterior numeroase roluri memorabile, precum cele din "Marea hoinăreală", "Regii deşertului", "Syriana", seria "Ocean's", "Misterele Berlinului", "Noapte bună şi noroc!" şi "Michael Clayton". Mai recent, actorul a putut fi văzut pe marile ecrane în "Citeşte şi arde/ Burn After Reading", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Omul care se holba la capre/ The Men Who Stare at Goats", "Americanul" şi "The Ides of March", lansat anul acesta.

El s-a remarcat şi ca regizor al mai multor pelicule, cea mai recentă fiind "The Ides of March". Totodată, Clooney a regizat "Leatherheads/ Jocuri murdare" (2008), "Good Night, and Good Luck"/ Noapte bună şi noroc!" (2005) şi "Confessions of a Dangerous Mind/ Confesiunile unei minţi periculoase" (2002).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici