Gerard Depardieu va juca cu Isabelle Adjani în filmul despre Dominique Strauss-Kahn

Gerard Depardieu, care va juca rolul lui Dominique Strauss-Kahn, într-un film în regia lui Abel Ferrara, o va avea ca parteneră de platou pe Isabelle Adjani, în rolul soţiei acestuia, Anne Sinclair.

342 afișări
Imaginea articolului Gerard Depardieu va juca cu Isabelle Adjani în filmul despre Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn şi Anne Sinclair (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul americanului Abel Ferrara, despre celebrul fost director al Fondului Monetar Internaţional implicat într-un scandal de proporţii mondiale, o are acum în distribuţie şi pe frumoasa actriţă franceză Isabelle Adjani, ai cărei ochi albaştri sunt la fel de celebri în Franţa ca cei ai lui Anne Sinclair, realizatoare TV, căsătorită cu Dominique Strauss-Kahn, de care însă s-a despărţit.

Potrivit lui Adjani, filmul va fi unul foarte direct şi fără compromisuri, în special în ceea ce priveşte scandalul de la hotelul Sofitel din New York, care a reprezentat punctul de plecare pentru prăbuşirea lui DSK.

"Ar trebui să fie ceva pasionant, cu un regizor care nu este francez. Va merge acolo unde lucrurile sunt deranjante. Cu el nu există riscul de a se căuta echilibrul politic", a spus actriţa.

Numele protagoniştilor vor fi schimbate în filmul lui Ferrara, dar va fi clar pentru toată lumea despre cine este vorba. Filmările vor începe la toamnă, a mai precizat Adjani, citată de revista franceză Gala.

La rândul său, Gerard Depardieu spusese despre personajul său: "Nu îmi place de el. (...) Niciodată nu am fost mişcat de oamenii care nu au demnitate".

Cuplul Dominique Strauss-Kahn/Anne Sinclair a fost deja subiectul unui bestseller al verii în Franţa - "Les Strauss-Kahn" -, scris pe baza unei anchete a jurnaliştilor Le Monde Raphaëlle Bacqué şi Ariane Chemin.

La rândul său, scriitorul Stéphane Zagdanski a dedicat acestui personaj romanul "Chaos brûlant" (Haos arzător), publicat de curând în Franţa. Acţiunea este plasată într-un centru psihiatric, în care schizofrenici supradotaţi observă lumea. Dominique Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo (camerista de la Sofitel care l-a acuzat pe DSK de viol) sunt în centrul acestei tragicomedii.

Cazul DSK a inspirat şi un episod din serialul poliţist "CSI New York", în care un personaj este patronul "Consiliului economic mondial" ce este arestat. Un roman poliţist american intitulat "Night Watch", de Linda Fairsten, prezintă cazul şefului unei organizaţii economice internaţionale, fustangiu frenetic, care este asasinat după ce violează o femeie de serviciu.

Şi industria pornografică a beneficiat de acest scandal, cu un film profitabil intitulat "DXK", în timp ce un producător de băuturi răcoritoare a scos pe piaţă o băutură carbogazoasă botezată "DSK", pe care o promovează susţinând că are proprietăţi afrodisiace.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost director general al FMI, până pe 18 mai 2011, şi urma să devină prinicipalul candidat al stângii în alegerile prezidenţiale din aprilie-mai 2012 în Franţa, când acuzaţii de agresiune sexuală şi tentativă de viol, formulate de o cameristă de la un hotel din Manhattan au condus la arestarea sa la New York, pe 14 mai 2011.

Acuzaţiile penale formulate în acest caz au fost abandonate ulterior, dar este în continuare în curs o procedură civilă.

În plus, DSK este pus sub acuzaţie de justiţia franceză pentru proxenetism în formă agravantă, în cadrul unei reţele organizate, într-un caz cunoscut după numele hotelului Carlton din Lille.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici