Grupul art-pop The Irrepressibles, concert în premieră în Bucureşti - VIDEO

Mini-orchestra britanică art-pop The Irrepressibles va prezenta, pe 23 martie, în premieră la Bucureşti, în Club Control, spectacolul "Nude", o inedită punere în scenă a celui mai nou album al trupei.

141 afișări
Imaginea articolului Grupul art-pop The Irrepressibles, concert în premieră în Bucureşti - VIDEO

Grupul art-pop The Irrepressibles, concert în premieră în Bucureşti - VIDEO

Formaţia The Irrepressibles, care şi-a montat spectacolele în cluburi din întreaga lume şi în cadrul unor evenimente de la Barbican şi Queen Elizabeth Hall, în Londra, Cité de la Musique din Paris, Teatrul Naţional din Budapesta şi Opera din Oslo, a fost înfiinţată de muzicianul Jamie Mcdermott. Colectivul funcţionează ca o mini-orchestră de cameră electro-barocă, ale cărei performance-uri se adaptează de la o scenă la alta, dar sunt la fel de bine primite, păstrând aceeaşi aură grandioasă, elementele de coregrafie şi scenografie şi întreaga desfăşurare de forţe conceptuale şi audiovizuale, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În timp ce sunetul de bază al The Irrepressibles a fost comparat cu David Bowie, Kate Bush şi Antony & the Johnsons, iar zona muzicală a pop-ului orchestral are o consistentă tradiţie în spate (de la Scott Walker la Patrick Wolf), adevărata unicitate a grupului stă în modul în care show-urile lor îmbină toate aceste influenţe într-o naraţiune performativă şi plină de semnificaţii şi de aspecte ale prezentului. Cu toate acestea, încărcătura emoţională a pieselor şi a versurilor este cea care răzbate prin prezenţa lui Mcdermott.

Grupul a fost înfiinţat în 2010, când a pus în scenă şi primul spectacol, "Mirror Mirror". Albumul omonim a fost lansat după opt ani de activitate, dovedind astfel că întreagă lor structură se desfăşoară complet numai în contextul live, albumele fiind doar o metodă de a documenta câte o etapă.

"Nude", spectacolul cu care formaţia vine şi în Club Control, este o a doua regândire a trupei. Temele de autocunoaştere şi acceptanţă pe care le exprimă Mcdermott în versuri rămân şi aici nucleul conceptual - generând o muzică sinceră, printr-un proces de creaţie personal şi sincer. Chitară, pian, vioară, violoncel, contrabas, percuţie (plus întreaga componenţă luând forma unui cor vocal) - sunt roluri pe care membrii trupei le preiau pe rând, în timp ce muzica se succede ca actele unei piese de teatru.

Biletele pentru spectacolul pe care mini-orchestra The Irrepressibles îl va susţine pe 23 martie, de la ora 22.00, în Control Club - Sala Berlin, au fost puse în vânzare pe Easytickets.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici