"How to Poo on a Date", desemnată cartea cu cel mai ciudat titlu al anului 2013

Volumul "How to Poo on a Date", care prezintă o serie de sfaturi pentru situaţiile stânjenitoare ce pot să apară în timpul întâlnirilor romantice, a fost premiat, vineri, cu Diagram Prize, un trofeu acordat cărţii cu cel mai ciudat titlu al anului.

115 afișări
Imaginea articolului "How to Poo on a Date", desemnată cartea cu cel mai ciudat titlu al anului 2013

"How to Poo on a Date", desemnată cartea cu cel mai ciudat titlu al anului 2013 (Imagine: Shutterstock)

Volumul recompensat cu Diagram Prize, un premiu atribuit în fiecare an începând din 1978 şi decernat pe baza voturilor cititorilor începând din 2000, a învins în acest an alte cărţi cu titluri ciudate, precum "Are Trout South African?" ("Sunt păstrăvii sud-africani?") şi "Working-Class Cats: The Bodega Cats of New York City" ("Pisicile din clasa muncitoare: Pisicile din bodegile din New York").

Acest trofeu literar insolit, care nu este însoţit de niciun premiu financiar, este atribuit de revista The Bookseller, o publicaţie britanică de business specializată în domeniul industriei editoriale.

Premiul Diagram a fost înfiinţat în 1978 la Târgul de carte de la Frankfurt, din iniţiativa lui Bruce Robinson, pentru a înlătura plictiseala în rândul participanţilor. Primul câştigător al premiului Diagram a fost volumul "Al doilea workshop internaţional despre şoarecii nud/Second International Workshop on Nude Mice".

Printre cărţile câştigătoare la ediţiile anterioare s-au numărat volumele "Cooking with Poo" ("Să gătim cu Poo"), o carte de bucate thailandeză scrisă de chef-ul din Bangkok Saiyuud Diwong, a cărui poreclă este Poo, "Estonian Sock Patterns All Around the World" ("Tipare de şosete estoniene în toată lumea"), "The Mushroom in Christian Art" ("Ciupercile în arta creştină") şi "Managing a Dental Practice the Genghis Khan Way" ("Cum să faci afaceri ca dentist în stilul lui Ginghis Han").

În 2013, cartea desemnată câştigătoare a fost "Goblinproofing One's Chicken Coop" ("Cum să protejezi un coteţ de găini contra spiriduşilor").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici