Încurcătură între planurile de zbor. Un avion cu destinaţia Düsseldorf a aterizat DIN GREŞEALĂ la 1000 de km depărtare. Anunţul amuzant al pilotului

Un avion al companiei British Airways, care plecase din Londra cu destinaţia Düsseldorf (Germania), a aterizat din greşeală la Edinburgh (Scoţia), la 1000 de km depărtare de destinaţia iniţială, relatează The Guardian.

19107 afișări
Imaginea articolului Încurcătură între planurile de zbor. Un avion cu destinaţia Düsseldorf a aterizat DIN GREŞEALĂ la 1000 de km depărtare. Anunţul amuzant al pilotului

Un avion British Airways cu destinaţia Düsseldorf a aterizat DIN GREŞEALĂ la 1000 de km depărtare

În loc să se îndrepte spre est de la aeroportul London City, avionul a zburat spre nord, în direcţia capitalei scoţiene. Totuşi, greşeala a fost descoperită doar după aterizare, atunci când pasagerii au fost primiţi cu braţele deschise la Edinburgh.  

Conform unui martor, pilotul i-ar fi rugat pe pasageri să ridice mâna pe cei care credeau că vor ateriza la Düsseldorf.

British Airways declară că problema a fost cu planul de zbor al operatorului german, care a făcut ca pilotul să se deplaseze 800 de kilometri în direcţia greşită după decolare, luni dimineaţă.

Reacţia pasagerilor

Compania britanică spune că pilotul a urmat ordine din Germania, unde operatorul a introdus detalii incorecte.

Pasagerii uimiţi, care au plecat din Londra la ora 07.30, au raportat iniţial că au crezut că pilotul glumea, atunci când anunţul „bine aţi venit la Edinburgh” a fost făcut.

Sophie Cooke, un consultant în vârstă de 24 de ani care călătoreşte săptămânal de la Londra la Düsseldorf, a spus postului BBC că a întrebat personalul de la bord dacă glumeau.

Pasagerii au fost rugaţi să ridice mâna dacă vor să meargă la Düsseldorf. Bineînţeles, toţi au ridicat mâinile.

„Pilotul a spus că nu ştie cum s-a întâmplat. A spus că acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată, iar echipajul încerca să vadă ce se poate face”, adaugă Cooke.

După două ore şi jumătate petrecute pe pista aeroportului Edinburgh, avionul a primit combustibilul necesar şi a decolat, din nou, spre Düsseldorf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici