Învierea lui Iisus, prezentată într-un thriller produs la Hollywood

Învierea lui Iisus va fi relatată într-un thriller produs la Hollywood, în care cineastul Kevin Reynolds va prezenta evenimentele din timpul celor 40 de zile petrecute de fiul lui Dumnezeu pe pământ după ce a înviat din morţi, descrise din punctul de vedere al unui centurion roman ateu.

377 afișări
Imaginea articolului Învierea lui Iisus, prezentată într-un thriller produs la Hollywood

Învierea lui Iisus, prezentată într-un thriller produs la Hollywood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cineastul Kevin Reynolds, regizorul unor filme precum "Robin Hood, prinţul hoţilor/ Robin Hood: Prince of Thieves" (1991), "Waterworld - Lumea apelor" (1995), "Contele de Monte Cristo" (2002) şi al miniseriei TV "Hatfields & McCoys" (2012), intenţionează să producă acest film sub forma unui thriller, relatează lefigaro.fr.

Potrivit Evangheliilor, Iisus a fost readus la viaţă de Dumnezeu, la trei zile după ce a murit, şi a petrecut 40 de zile pe pământ înainte de a se ridica la ceruri.

Povestea este relatată din punctul de vedere al unui soldat roman care nu acordă religiei nicio importanţă. El este somat de Pilat din Pont (omul care a ordonat crucificarea lui Iisus) să conducă o anchetă despre această înviere misterioasă şi să găsească trupul dispărut al Mântuitorului. Centurionul se întâlneşte cu apostolii, martorii întoarcerii din morţi a lui Hristos, şi cu alte personaje istorice sau biblice. În timp ce conduce acea anchetă, credinţele sale se vor schimba.

Potrivit companiei de producţie cinematografică LD, acest proiect cinematografic se înscrie în acelaşi registru din care face parte pelicula "Gladiatorul", regizată de Ridley Scott, cu Russell Crowe în rolul principal, agrementat cu o tuşă mistică. Distribuţia filmului este deocamdată necunoscută, însă Kevin Reynolds obişnuieşte să lucreze cu actorul Kevin Costner. Împreună, ei au turnat filmele "Robin Hood, prinţul hoţilor/ Robin Hood: Prince of Thieves", "Waterworld - Lumea apelor" şi miniseria TV "Robin Hood, prinţul hoţilor/ Robin Hood: Prince of Thieves". Potrivit jurnaliştilor americani, Kevin Costner, prea bătrân pentru a-l juca pe Iisus, ar putea interpreta în acest film rolul Pilat din Pont.

Ca toate filmele cu tematică religioasă, noul film, al cărui titlu este "Ressurection", riscă să genereze polemici aprinse. Povestea lui Mesia transpusă pe marele ecran a fost întotdeauna o chestiune delicată. Mel Gibson, cu filmul său "Patimile lui Hristos/ The Passion of the Christ" (2004), şi Martin Scorsese, cu filmul său "Ultima ispită a lui Iisus/ The Last Temptation of Christ" (1988), pot depune mărturie în acest sens. Ambele filme au declanşat furia mai multor grupuri creştine şi a liderilor catolici la scurt timp după ce au fost lansate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici