Jessica Lange va primi un premiu onorific pentru excelenţă în film

Actriţa Jessica Lange va primi premiul onorific Kirk Douglas pentru excelenţă în cinema, aflat la a noua ediţie, la Festivalul Internaţional de Film de la Santa Barbara.

186 afișări
Imaginea articolului Jessica Lange va primi un premiu onorific pentru excelenţă în film

Jessica Lange va primi un premiu onorific pentru excelenţă în film (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa, recompensată de Academia de film americană cu două premii Oscar, pentru rolurile din "Tootsie" (1983) şi "Blue Sky" (1995), va primi trofeul la o gală care va avea loc pe 16 noiembrie, informează contactmusic.com.

"Jessica Lange posedă cele trei elemente cheie de care are nevoie un actor pentru a reuşi în acest business: talent, frumuseţe şi inteligenţă. (...) Este o onoare pentru mine să îi ofer acest premiu", a spus Kirk Douglas.

Personalităţile care au fost recompensate cu această distincţie de-a lungul anilor sunt Forrest Whittaker, Robert De Niro, Michael Douglas, Harrison Ford, Quentin Tarantino, Ed Harris, John Travolta şi chiar Kirk Douglas.

Jessica Lange a fost de şase ori nominalizată la premiul Oscar. Fost top-model de succes, Jessica Lange a avut numeroase alte roluri notabile, precum cele din "Poştaşul sună întotdeauna de două ori" (1981), "Promontoriul groazei" (1991), în regia lui Martin Scorsese, "Frances" (1982) şi "Music Box" (1989), de Costa-Gavras, după debutul ei din "King Kong" (1976). Actriţa americană a mai fost recompensată cu cinci Globuri de Aur şi două premii Emmy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici