Joe Satriani lansează cel de-al 14-lea album - "Unstoppable Momentum"

Chitaristul Joe Satriani, care va concerta în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 20 mai, îşi va lansa, pe 7 mai, un nou album, "Unstoppable Momentum", împreună cu Mike Keneally, Chris Chaney, Vinnie Colaiuta şi Joe Bosso, potrivit unui comunicat.

111 afișări
Imaginea articolului Joe Satriani lansează cel de-al 14-lea album - "Unstoppable Momentum"

Joe Satriani lansează cel de-al 14-lea album - "Unstoppable Momentum" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

S-ar putea spune că Joe Satriani este cel mai muncitor chitarist din branşă. Superstarul, care anul trecut a avut turnee în America de Sud, Europa şi Australia, cu din ce în ce mai popularul său show "G3", a anunţat lansarea celui de-al 14-lea album - "Unstoppable Momentum" -, pe 7 mai, prin marca Epic Records. Albumul a fost coprodus de Satriani şi de faimosul producător Mike Fraser, de la Skywalker Studios din Bay Area.

"Acum că asteroidul ne-a ocolit, simt că este timpul să rup tăcerea şi să vă anunţ ce am făcut în ultimele luni", spune Joe Satriani. "După reîntoarcerea acasă din ultimele şi incredibilele turnee «G3», am început să scriu pentru o înregistrare solo. Au urmat două luni pline, care au dus la o grămadă de muzică nouă, pe care urmează să o înregistrez cu mult entuziasm. Cu 16 melodii selectate pentru proiect, foarte diferite, cu influenţe muzicale variate, am realizat că trebuie să adun o nouă trupă. Ideea era să ridic nivelul de energie din sesiunile de înregistrare şi să permit fiecărui individ să se exprime. I-am adus în Skywalker Sound pe Mike Keneally, la clape, Chris Chaney, la bas, şi pe Vinnie Colaiuta, la tobe.

Compatibilitatea dintre aceşti minunaţi interpreţi a fost fantastică şi am finalizat toate piesele cu performanţe uimitoare din partea tuturor. De Ziua Îndrăgostiţilor, am terminat în cele din urmă, am revăzut piesele cu Mike Fraser şi am trecut cu entuziasm la următorii paşi. Albumul este acum la Vancouver, în studioul de mixaj. Nu sunt sigur cât de multe piese vor ajunge în produsul final, mai am mult de lucru la acest capitol. Ne pregătim să aducem muzica cea nouă în turneu, începând cu mijlocul lunii mai şi continuând cu ce a mai rămas din 2013. Trupa mea de turneu va fi compusă din Mike Keneally, la clape şi chitară, Bryan Beller, la bas, şi Marco Minnemann, la tobe. Sunt atât de încântat că vom cânta împreună! Ne vedem în turneu", adaugă Satriani.

Chitarist de rock instrumental, Joe Satriani a devenit un nume sonor la nivel mondial, odată cu albumul său din 1987 "Surfing with the Alien". După 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy şi numeroase alte trofee, Satriani continuă să fie adorat de fanii săi de pe întregul mapamond.

La începutul carierei sale, destinul lui Joe Satriani părea mai degrabă de profesor şi mentor decât de interpret. I-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanţi chitarişti ai decadelor '80 şi '90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toţi aceşti muzicieni spun că "Satch" le-a fost de nenumărate ori sursă de inspiraţie, iar fanii lor pot auzi influenţa incredibilei expertize tehnice a lui Joe în interpretarea elevilor săi. De la lansarea "Surfing with the Alien", albumul care i-a adus succesul comercial şi l-a propulsat în lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat şi Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.

Satriani l-a însoţit pe Mick Jagger în primul său turneu solo internaţional şi a cântat alături de Deep Purple în turneele în Japonia şi Europa, cimentându-şi reputaţia de instrumentist.

În 2009, el a făcut echipă cu Sammy Hagar şi Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes internaţional, primind premii în Statele Unite ale Americii, Canada şi Europa. De asemenea, revista Classic Rock a numit-o cea mai bună formaţie nouă a anului 2009.

Pe 20 mai, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00. Biletele sunt disponibile la preţurile de 160 de lei, 130 de lei şi 100 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă. Tichetele se pot cumpăra online, de pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti).

Concertul de la Bucureşti este organizat de Events.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici