Josef Desimone, maestrul bucătar al companiei Facebook, a murit într-un accident de motocicletă

Josef Desimone, maestrul bucătar al companiei Facebook, a murit după ce a fost implicat într-un accident de motocicletă care s-a produs luni dimineaţă în Statele Unite.

249 afișări
Imaginea articolului Josef Desimone, maestrul bucătar al companiei Facebook, a murit într-un accident de motocicletă

Josef Desimone, maestrul bucătar al companiei Facebook, a murit într-un accident de motocicletă (Imagine: www.abclocal.go.com)

"Josef a fost o legendă a companiei Facebook şi o instituţie în sine", a declarat CEO-ul acestei companii, Mark Zuckerberg, pe pagina lui de Facebook, informează mercurynews.com.

Josef Desimone s-a alăturat echipei Facebook în 2008 "şi a construit echipa noastră culinară, pornind de la o mână de angajaţi dintr-o singură cafenea şi ajungând să formeze o echipă globală cu zeci de restaurante de clasă mondială", amenajate în sediile companiei Facebook din lumea întreagă, a precizat Mark Zuckerberg.

"Josef a jucat un rol foarte important în definirea culturii noastre în acei primi ani şi a continuat să o facă până în prezent", a adăugat Zuckerberg.

Deocamdată nu sunt cunoscute circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Peste 200 de angajaţi ai companiei Facebook au transmis condoleanţe familiei bucătarului Josef Desimone în seara de luni. Mulţi dintre colegii săi l-au descris pe Desimone ca fiind o persoană plină de energie, pasionată de gastronomie, sociabilă şi întotdeauna dispusă să îi încurajeze pe angajaţii companiei.

"Oriunde se afla Josef, totul devenea nu doar delicios, ci plin de bucurie şi de plăcerea de a trăi", a declarat Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer al companiei Facebook. Sandberg a spus că l-a cunoscut pe Josef Desimone atunci când acesta lucra la Google, compania pentru care a lucrat şi ea, înainte de a veni să lucreze pentru Facebook.

Josef Desimone a urmat o şcoală de arte culinare în oraşul Charleston şi a lucrat în mai multe restaurante, inclusiv la Cafe de la Presse şi Trident Hotel din San Francisco, unde devenise executive chef, înainte de a se angaja la Google, potrivit unui interviu pe care l-a acordat în 2008 revistei Fast Company.

În timp ce lucra pentru Facebook, Josef Desimone, în vârstă de 44 de ani, a lucrat şi ca voluntar pentru numeroase fundaţii şi grupuri non-profit, precum "Meals on Wheels", şi programul de educaţie muzicală "Little Kids Rock".

"Aproape în fiecare weekend, el făcea voluntariat pentru diverse organizaţii de veterani, organizând mic-dejunuri pentru pompieri sau susţinând alte cauze importante", a adăugat Mark Zuckerberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici