Julianne Moore îşi doreşte un Oscar pentru că premiul "este foarte important"

Actriţa Julianne Moore, nominalizată, anul acesta, la premiile Oscar, pentru rolul din drama "Still Alice", a declarat într-un interviu recent că speră să câştige distincţia "pentru că este foarte importantă", potrivit contactmusic.com.

570 afișări
Imaginea articolului Julianne Moore îşi doreşte un Oscar pentru că premiul "este foarte important"

Julianne Moore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi Julianne Moore, în vârstă de 54 de ani, a fost nominalizată de patru ori la premiile Oscar de-a lungul carierei, nu a reuşit să câştige niciodată, până în prezent, o statuetă, iar actriţa speră să obţină un astfel de trofeu la cea de-a 87-a ediţie a galei Academiei americane. Anul acesta, ea este nominalizată pentru rolul unei profesoare de lingvistică bolnave de Alzheimer din filmul "Still Alice".

"Nominalizarea vine din partea colegilor. Este foarte, foarte important premiul", a spus Julianne Moore într-un interviu pentru revista Parade.

Moore este în competiţie pentru un premiu Oscar cu actriţele Marion Cotillard ("Două zile, o noapte/ Deux jours, unu nuit"), Rosamund Pike ("Fata dispărută/ Gone Girl"), Felicity Jones ("Teoria întregului/ The Theory Of Everything") şi Reese Witherspoon ("Wild").

Pentru rolul din "Still Alice", Moore a fost premiată deja cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi un premiu din partea Sindicatului actorilor americani.

Pe de altă parte, Julianne Moore a vorbit în interviul acordat Parade şi despre viaţa personală, declarând că nu a fost niciodată mai fericită.

"Familia, prietenii pe care îi am, căsnicia. Cât de norocoasă sunt!", a exclamat actriţa.

Julianne Moore şi soţul său, regizorul Bart Freundlich, sunt căsătoriţi de 12 ani şi au împreună doi copii, Caleb, născut în 1997, şi Liv, născută în 2002.

"Chiar înainte de a-mi întâlni soţul, am avut mereu impresia că îmi scapă ceva, că lucrurile interesante şi frumoase sunt în altă parte. Dar, după ce l-am întâlnit şi după ce am avut copiii, mi-am dat seama că nu mai am nevoie de nimic, că sunt acolo unde vreau să fiu. Am un sentiment uriaş de apartenenţă şi simt că am un scop", a declarat Julianne Moore.

De-a lungul carierei sale, Julianne Moore a mai fost nominalizată la Oscar pentru rolurile din "Boogie Nights/ Jurnalul unei vedete de film porno" (1998), "The End of the Affair/ Sfârşitul aventurii" (2000), "Far from Heaven/ Departe de paradis" (2003) şi "The Hours/ Orele" (2003). Alături de restul distribuţiei din "Poveşti întretăiate/ Short Cuts" (1993), ea a obţinut un Glob de Aur pentru prestaţia din această peliculă.

Printre alte roluri notabile interpretate de Julianne Moore, în cele peste 60 de filme în care a fost distribuită, se numără cele din "Lumea Dispărută: Jurassic Park/ The Lost World: Jurassic Park" (1997), "Marele Lebowski/ The Big Lebowski" (1998), "Magnolia" (1999), "Hannibal" (2001), "Copiii tatălui/ Children of Men" (2006), "Vieţile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee" (2009), "Un om singur/ A Single Man" (2009), "Copiii sunt bine-mersi/ The Kids Are All Right" (2010), "A naibii dragoste/ Crazy, Stupid, Love" (2011).

Cea de-a 87-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar va fi prezentată de Neil Patrick Harris şi va avea loc pe 22 februarie, la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici