"Jurassic World", filmul care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în timp record - VIDEO

"Jurassic World", produs de studiourile Universal, a devenit filmul care a obţinut cel mai rapid - în 13 zile - încasări de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial, informează Reuters.

1065 afișări
Imaginea articolului "Jurassic World", filmul care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în timp record - VIDEO

"Jurassic World", filmul care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în timp record (Imapgine: HEPTA)

Filmul "Jurassic World", care îi are în rolurile principale pe actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard, a depăşit acest prag psihologic la finalul proiecţiilor de luni, la 13 zile după lansarea sa oficială în cinematografe.

Precedentul record fusese stabilit de cel mai recent film din franciza "Furios şi iute", produs tot de studiourile Universal, care depăşise pragul încasărilor de 1 miliard de dolari după 17 zile de la lansare, în luna aprilie.

"Jurassic World" a avut un debut fulminant şi stabilise deja un nou record mondial, obţinând încasări de 511,8 milioane de dolari pe plan mondial în primul său weekend de proiecţii, devenind primul film din lume care a depăşit pragul încasărilor de o jumătate de miliard de dolari în box office-ul mondial în weekendul de debut.

La finalul săptămânii trecute, "Jurassic World" a stabilit un nou record, obţinând cele mai mari încasări în box office-ul nord-american în al doilea weekend de proiecţii - 106,6 milioane de dolari.

"Jurassic World" îi are în rolurile principale pe actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard şi este regizat de cineastul Colin Trevorrow. Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect funcţional, informează site-ul cinemagia.ro. Milioane de turişti au venit anual pe Isla Nublar, plătind preţuri piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare, dar în ultima vreme numărul vizitatorilor a scăzut. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita curând de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de om.

"Jurassic World", o coproducţie cu Legendary Pictures, care a readus pe marile ecrane franciza "Jurassic Park" creată de Steven Spielberg după aproape 15 ani de la difuzarea ultimului film din acea trilogie, este cel mai recent film produs de Universal Pictures, companie deţinută de grupul Comcast, care a impresionat în box office-ul din acest an.

Studioul californian a avut deja mare succes de casă în februarie cu filmul erotic "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey" şi cu comedia din luna mai "Tonul perfect/ Pitch Perfect 2" şi se pregăteşte să obţină noi succese de box office în vara acestui an prin lansarea filmului de animaţie "Minionii/ Minions" şi a comediei "Ted 2"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici