Karl Lagerfeld va crea haine pentru publicul larg, care vor fi vândute pe internet

Celebrul creator de modă Karl Lagerfeld a decis să îşi diversifice colecţiile şi să lanseze o linie pentru publicul larg, ale cărei produse vor fi vândute pe internet.

87 afișări
Imaginea articolului Karl Lagerfeld va crea haine pentru publicul larg, care vor fi vândute pe internet

Karl Lagerfeld va crea haine pentru publicul larg, care vor fi vândute pe internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această linie prêt-à-porter este caracterizată, în franceză, drept "masstige", din contracţia termenilor "masse" (masă) şi "prestige" (prestigiu), se arată într-un comunicat al companiei Karl Lagerfeld.

"Elitismul de masă este visul meu de multă vreme. Cred că era aproape o datorie să fac asta cu numele meu, este drumul către modernitate", a declarat creatorul de modă în comunicat.

În prezent, au loc negocieri pentru distribuţia şi fabricarea acestei noi linii, care ar putea fi lansată, la preţuri foarte accesibile, începând cu sezonul de toamnă/ iarnă 2011 - 2012.

În 2004, Lagerfeld a mai abordat latura prêt-à-porter cu o largă distribuţie, creând 30 de modele pentru lanţul de magazine suedez H&M, care, la lansare, au provocat cozi impresionante şi îmbrânceală.

Fabricată şi distribuită de societatea italiană Vaprio, linia vestimentară Karl Lagerfeld "îşi va schimba orientarea şi va lua o direcţie mai comercială", se mai arată în comunicatul companiei.

Societatea ce poartă numele lui Karl Lagerfeld, unde el este director de creaţie, apaţine din 2006 fondului de investiţii britanic APAX Partners. Pe lângă marca de prêt-à-porter pentru femei, Karl Lagerfeld mai are şi o marcă de parfumuri, o colecţie de ochelari şi o linie de prêt-à-porter pentru bărbaţi. Karl Lagerfeld, în vârstă de 76 de ani, este unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol XX. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar şi Chloé şi Fendi, unde este director de creaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici