Kathryn Bigelow va regiza un film despre "teroristul american" Mark Stroman

Kathryn Bigelow, realizatoarea filmului "The Hurt Locker", premiat cu Oscar pentru cel mai bun film în 2010, va regiza pelicula "The True American", despre Mark Stroman, autoproclamat "teroristul american", ce va fi interpretat de Tom Hardy.

73 afișări
Imaginea articolului Kathryn Bigelow va regiza un film despre "teroristul american" Mark Stroman

Kathryn Bigelow (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Scenariul filmului se bazează pe cartea "The True American: Murder and Mercy in Texas", de scriitorul şi editorialistul ziarului The New York Times Anand Giridharadas, informează contactmusic.com.

Mark Stroman a fost executat în 2011 după ce a fost găsit vinovat de uciderea a doi emigranţi şi de împuşcarea mortală a veteranului Forţelor Aeriene din Bangladesh, Rais Bhuiyan, după atacurile teroriste ce au avut loc pe 11 septembrie 2001, la New York.

Filmul va fi produs de Megan Ellison, care a lucrat cu Kathryn Bigelow şi pentru filmul "Misiunea: 00.30 A.M./ Zero Dark Thirty" (2012).

Kathryn Bigelow s-a născut în San Carlos, California, în 1951. Şi-a făcut primele studii în domeniul picturii şi a fost recunoscută pentru talentul ei. Astfel, ea primeşte o bursă şi ajunge să studieze mai departe la New York. Îşi îndreaptă apoi atenţia asupra filmului şi alege să urmeze cursurile Universităţii Columbia.

Aceasta îşi face debutul regizorial în 1978, cu scurtmetrajul "The Set-Up". Primul ei film de lungmetraj, căruia i-a scris şi scenariul, este "Loveless" (1982), pe care l-a regizat împreună cu Monty Montgomery.

Punctul culminant al carierei a fost atins odată cu drama de război "The Hurt Locker", proiectat prima oară la Festivalul de Film de la Veneţia din septembrie 2008 şi având premiera în Statele Unite ale Americii în iunie 2009. Filmul, cu Jeremy Renner în rolul principal, a primit numeroase distincţii şi a intrat în competiţie pentru premiile Oscar 2010, unde a fost desemnat cel mai bun film, Kathryn Bigelow devenind prima femeie-regizor premiată cu Oscar. Deşi pierde la Globurile de Aur în faţa lui James Cameron, filmul câştigă, printre altele, premiul Asociaţiei Regizorilor Americani şi şase trofee BAFTA.

Următorul ei film cu tematică de război este "Misiunea: 00.30 A.M./ Zero Dark Thirty" (2012), despre misiunea ultrasecretă care a dus la capturarea liderului Al Qaeda, Osama Bin Laden.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici