Keith Richards spune că trupa The Rolling Stones va înregistra un nou album de studio în 2016

Trupa The Rolling Stones intenţionează să înregistreze în 2016 un nou album de studio, care va fi cel de-al 25-lea din discografia grupului şi, totodată, primul după mai mult de un deceniu, a dezvăluit Keith Richards, chitaristul formaţiei britanice, informează Reuters.

139 afișări
Imaginea articolului Keith Richards spune că trupa The Rolling Stones va înregistra un nou album de studio în 2016

Keith Richards (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

Într-un interviu radiofonic în direct, pe care l-a acordat marţi seară, cu ocazia lansării noului său album solo, "Crosseyed Heart", celebrul rocker britanic, în vârstă de 71 de ani, a spus că este deja pregătit să revină în studiourile de înregistrări alături de colegii lui de trupă - Mick Jagger, Charlie Watts şi Ronnie Wood.

"Am fost la Londra săptămâna trecută şi m-am întâlnit cu băieţii şi da, acum există cu certitudine nişte planuri în privinţa înregistrării unui nou album", a declarat Keith Richards în interviul acordat pentru iHeartRadio. Sesiunile de înregistrare ar fi programate după ce trupa The Rolling Stones îşi va fi încheiat turneul din America de Sud, la începutul anului viitor.

Noul album va marca, de asemenea, cea mai mare pauză - cel puţin 11 ani - între două materiale de studio consecutive ale trupei The Rolling Stones. Cel mai recent album de studio al legendarei trupei britanice s-a intitulat "A Bigger Bang" şi a fost lansat în 2005.

Keith Richards, care a cântat alături de colegii lui de trupă în America de Nord până la jumătatea lunii iulie, îşi va lansa, vineri, noul său album, "Crosseyed Heart", care este primul material solo al celebrului chitarist după o pauză de peste 20 de ani.

Albumul respectiv reprezintă o combinaţie de rock, reggae şi country şi include piese în care Keith Richards cântă la chitară electrică, chitară acustică, chitară bass, pian şi voce. Discul conţine colaborări cu cântăreaţa Norah Jones, clăparul Ian Neville şi chitaristul Waddy Wachtel.

Keith Richards a compus versurile pentru majoritatea pieselor de pe acest album, în colaborare cu toboşarul Steve Jordan, care este şi coproducător al discului.

Keith Richards, în vârstă de 71 de ani, a lansat primul album solo de studio, intitulat "Talk Is Cheap", în 1988, urmat de "Main Offender", în 1992.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra, în 1962, este una dintre cele mai renumite formaţii rock din lume. Trupa este formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

Pe 17 iulie 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi la Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici