Lee Dorman, basistul trupei americane Iron Butterfly, a decedat la vârsta de 70 de ani - VIDEO

Lee Dorman, basistul trupei americane de rock psihedelic Iron Butterfly, a decedat, vineri, la vârsta de 70 de ani, informează contactmusic.com.

131 afișări
Imaginea articolului Lee Dorman, basistul trupei americane Iron Butterfly, a decedat la vârsta de 70 de ani - VIDEO

Lee Dorman, basistul trupei americane Iron Butterfly, a decedat la vârsta de 70 de ani

Lee Dorman a fost găsit mort, vineri dimineaţa, în maşina sa, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din comitatul american Orange (California). Este posibil ca decesul să fi survenit în momentul în care Dorman încerca să ajungă cu propria maşină spre un spital, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Poliţia a declanşat o investigaţie pentru identificarea cauzelor decesului, însă din primele informaţii decesul s-ar fi produs din cauze naturale.

Dorman s-a alăturat trupei Iron Butterfly la circa un an de la înfiinţarea formaţiei, în 1966, la timp pentru a înregistra primul album "Heavy" al grupului.

Trupa americană de rock psihedelic Iron Butterfly este cunoscută pentru hitul "In-A-Gadda-Da-Vida" din 1968.

Piesa de 17 minute "In-A-Gadda-Da-Vida", care dă şi titlul celui de-al doilea album al formaţiei, a intrat în top 30 în SUA, iar în Olanda s-a clasat pe locul 9. Albumul a stat timp de un an în chart-urile Billboard şi s-a vândut în peste 25 de milioane de copii, aflându-se pe locul 31 între cel mai bine vândute albume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici