"Lupul de pe Wall Street", cel mai piratat film din 2014 pe plan mondial

Lungmetrajul "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", regizat de Martin Scorsese, ocupă primul loc în topul celor mai piratate filme pe internet în anul 2014 pe plan mondial, informează variety.com.

308 afișări
Imaginea articolului "Lupul de pe Wall Street", cel mai piratat film din 2014 pe plan mondial

"Lupul de pe Wall Street", cel mai piratat film din 2014 pe plan mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestui clasament întocmit de compania Excipio, specializată în monitorizarea pirateriei online, filmul "Lupul de pe Wall Street", cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a generat 30,03 milioane de descărcări ilegale pe internet.

Topul, dominat de filmele cu super-eroi, filme SF, lungmetraje fantasy şi filme de acţiune, a fost alcătuit pe baza datelor obţinute în perioada 1 ianuarie 2014 - 23 decembrie 2014. De asemenea, în Top 20 se regăsesc şi multe dintre filmele nominalizate la premiile Oscar din acest an - "Lupul de pe Wall Street", "Gravity 3D: Misiune în spaţiu", "12 ani de sclavie", "Căpitanul Phillips" şi "Ţeapă în stil american".

Pe locul al doilea se află filmul de animaţie "Regatul de gheaţă/ Frozen" cu 29,9 milioane de descărcări ilegale pe internet.

Podiumul este completat de "RoboCop", un remake din 2014 al filmului cu acelaşi titlu din 1987, care s-a clasat pe poziţia a treia. Cele două filme au generat împreună 29,8 milioane de descărcări online, potrivit companiei Excipio, care nu a oferit însă o statistică exactă pentru descărcările generate doar de pelicula din 2014.

Topul 10 al celor mai piratate filme din 2014 pe internet este completat de producţiile "Gravity 3D: Misiune în spaţiu/ Gravity" (29,4 milioane descărcări), "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug" (27,6 milioane descărcări), "Thor: Întunericul/ Thor: The Dark World" (25,7 milioane descărcări), "Căpitanul America: Războinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier" (25,6 milioane descărcări), "Legenda lui Hercule/ The Legend of Hercules" (25,1 milioane descărcări), "X-Men: Viitorul este trecut/ X-Men: Days of Future Past" (24,3 milioane descărcări) şi "12 ani de sclavie/ 12 Years of Slave" (23,6 milioane descărcări).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici