Madonna motivează comentariile cu privire la discriminarea romilor

Madonna a declarat că s-a simţit "obligată" să facă acele comentarii despre discriminarea romilor în timpul concertului pe care l-a susţinut miercuri seară, în Parcul Izvor din Bucureşti, în ciuda huiduielilor publicului.

87 afișări
Imaginea articolului Madonna motivează comentariile cu privire la discriminarea romilor

Madonna motivează comentariile cu privire la discriminarea romilor

BBC News Online notează că artista în vârstă de 51 de ani a fost huiduită de publicul aflat la concert după ce a spus că discriminarea (romilor, n.r.) o "întristează".

Liz Rosenberg, purtătorul de cuvânt al Madonnei, a declarat că vedeta a făcut acele comentarii după ce i-a fost adus la cunoştinţă faptul că în Europa de Est există multe prejudecăţi cu privire la membrii etniei rome.

În turneul "Sticky & Sweet", vedeta cântă alături de o formaţie romani, în cadrul episodului "Gipsy" al show-ului său.

În timpul show-ului susţinut miercuri seară la Bucureşti, Madonna a făcut o pauză pentru a se adresa publicului. Ea a spus că romii - ţiganii - suferă din cauza discriminării în Europa de Est. Artista a adăugat că acest fapt o întristează şi că nimeni nu ar trebui să fie victima discriminării, de niciun fel.

"Am aflat din presă că există multe cazuri de discriminare a ţiganilor în Europa de Est şi acest lucru mă întristează foarte tare, în special pentru că noi credem în toleranţă - ţigani, homosexuali, oameni care sunt diferiţi. Toţi trebuie trataţi la fel, nu uitaţi asta", a spus vedeta, fiind apoi aplaudată.

Video Stirileprotv.ro

Madonna a ţinut acest mic discurs imediat după piesa "La Isla Bonita", interpretată într-un remix cu piesa "Lela Pala Tute" alături de Kolpakov Trio, o formaţie romani din Rusia.

Rosenberg a declarat că Madonna i-a spus că a avut parte atât de încurajări, cât şi de huiduieli din partea publicului de 60.000 de spectatori.

"Madonna merge în turneu alături de o formaţie fenomenală de muzicieni romi, care au făcut-o să fie conştientă de discriminarea de care aceştia se lovesc în mai multe ţări, aşa că s-a simţit obligată să facă o scurtă declaraţie (în timpul concertului, n.r.)", a adăugat Rosenberg.

"Am huiduit pentru că ea era falsă. Ce treabă are ea să ne spună nouă aşa ceva?", a declarat Ionuţ Dinu, în vârstă de 23 de ani, unul dintre spectatorii aflaţi la concert, citat de BBC.

BBC News Online notează că România are cel mai mare număr de romi din Europa de Est.

Membrii trupei de muzică romani Trio Kolpakov au declarat vineri, într-o conferinţă, că nicăieri în lume nu au mai fost huiduiţi, aşa cum s-a întâmplat în România.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie anul trecut, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici