Madonna s-a recules la Zidul Plângerii din Ierusalim

Cântăreaţa americană Madonna s-a recules, în noaptea de duminică spre luni, la Zidul Plângerii din Ierusalim, unul dintre locurile sacre ale iudaismului, potrivit presei israeliene.

117 afișări
Imaginea articolului Madonna s-a recules la Zidul Plângerii din Ierusalim

Madonna s-a recules la Zidul Plângerii din Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Madonna a ajuns duminică în Israel, unde va susţine două concerte, marţi şi miercuri, în parcul Hayarkon din Tel-Aviv, în faţa a peste 100.000 de fani.

În ciuda precauţiunilor luate pentru a-i evita pe paparazzi, celebra cântăreaţă a fost filmată în timp ce se îndrepta spre Zidul Plângerii, însoţită de mai multe gărzi de corp.

Madonna s-a recules timp de o oră la Zidul Plângerii - principalul loc sfânt al iudaismului şi ultimul vestigiu al celui de-al doilea Templu al lui Solomon, în Ierusalimul de Est -, iar apoi s-a întors în Tel-Aviv, potrivit presei israeliene.

În timpul vizitei sale în Israel, Madonna se va întâlni, luni seară, cu şeful opoziţiei, fostul ministru al Afacerilor Externe, Tzipi Livni, iar apoi, vineri, cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Adeptă a Kabbalei, Madonna va participa la un simpozion despre mistica iudaică, împreună cu doi buni prieteni, actorii Demi Moore şi Ashton Kutcher. Cântăreţul Justin Timberlake, şi el interesat de Kabbala, ar putea să li se alăture, a adăugat presa israeliană.

Madonna şi-a luat numele evreiesc Esther în 2004, anul în care a participat la reuniune mistică consacrată Kabbalei, în Israel.

Din punctul de vedere al iudaismului ortodox, acest demers al Madonnei reprezintă aproape un sacrilegiu: artista americană nu este, de fapt, convertită la iudaism şi, chiar dacă s-ar converti, tradiţia nu i-ar permite să studieze Kabbala. Acest lucru este permis doar bărbaţilor căsătoriţi de peste patru decenii şi care au studiat ani la rând Talmudul, baza legislaţiei religioase a iudaismului.

Kabbala, al cărei text principal, intitulat "Cartea lui Zohar" ("Cartea Splendorii" în limba ebraică) a fost redactat în secolul al XIII-lea, în Spania, are reputaţia de a face ca persoanele care îi descifrează misterele fără a beneficia de o instruire religioasă prealabilă să îşi piardă minţile.

Înainte de a ajunge în Israel, pe 26 august, Madonna a concertat la Bucureşti, în Parcul Izvor.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie anul trecut, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici