Madonna, supărată pe designerii casei Dolce & Gabbana: Gândiţi înainte de a vorbi!

Cântăreaţa Madonna, fostă imagine oficială a casei de modă Dolce & Gabbana, i-a criticat pe cei doi designeri principali ai brandului italian pentru comentariile făcute de aceştia despre fertilizarea in vitro şi i-a îndemnat să gândească înainte de a vorbi, informează chartsinfrance.net.

592 afișări
Imaginea articolului Madonna, supărată pe designerii casei Dolce & Gabbana: Gândiţi înainte de a vorbi!

Madonna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După cântăreţul britanic Elton John, Madonna a reacţionat şi ea faţă de declaraţiile incendiare făcute în tandem de designerii Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, care au criticat noile forme ale celulei familiale din secolul al XXI-lea. Artista americană, fostă imagine oficială a casei D & G, i-a criticat asupru pe creatorii de modă italieni şi a apărat drepturile comunităţii gay.

Într-un interviu recent, cei doi stilişti milanezi s-au exprimat împotriva procreării umane asistate şi au luat apărarea valorilor "familiei tradiţionale".

"Ne opunem adopţiilor gay. Singura familie este cea tradiţională. Nu sprijinim copiii chimici şi uterele închiriate: viaţa are cursul ei natural, există anumite lucruri care nu trebuie schimbate", au declarat cei doi designeri italieni.

"Suntem cu toţii născuţi dintr-o mamă şi un tată - sau cel puţin aşa ar trebui să fim. Copiilor născuţi din acest procedeu chimic le spun «copii sintetici». Uterele sunt închiriate, iar sperma este aleasă dintr-un catalog", a spus Domenico Dolce.

Declaraţiile celor doi designeri au stârnit o veritabilă furtună în mass-media internaţională.

Mai multe vedete şi personalităţi şi-au exprimat dezacordul faţă de părerile formulate de designerii casei Dolce & Gabbana, printre aceştia numărându-se artişti de seamă, precum Courtney Love, Ricky Martin, Victoria Beckham şi Elton John - cel din urmă fiind un artist gay, a cărui fii, Zachary şi Elijah, s-au născut cu ajutorul unei mame surogat şi a fertilizării in vitro. Extrem de supărat pe stiliştii italieni, celebrul cântăreţ britanic a lansat un apel comunităţii internaţionale, cerându-i să boicoteze această marcă. Acest apel a fost adoptat şi de Ricky Martin, dar şi de Madonna, care, în plus, s-a exprimat în acest sens pe reţelele de socializare.

În noaptea de miercuri spre joi, cântăreaţa americană a publicat un mesaj virulent pe reţelele de socializare. Textul ei a fost însoţit de o fotografie ce a fost inclusă în campania Dolce & Gabbana din sezonul toamnă-iarnă 2010/2011, în care Madonna a pozat purtând în braţe un bebeluş.

Reacţia artistei americane era aşteptată cu mare interes de opinia publică, întrucât artista a fost imaginea oficială a casei italiene în anul 2010. În mesajul ei, Madonna a spus că "toţi bebeluşii au un suflet, indiferent de felul în care vin pe lume sau de familia în care se nasc".

"Nu există nimic sintetic într-un suflet", a adăugat Madonna.

Apoi, Madonna a continuat într-un stil şi mai virulent, adresându-se în mod direct celor doi designeri italieni: "Putem noi oare să respingem FIV (fertilizarea in vitro) şi sarcinile surogat? Fiecare suflet se naşte pentru a ne învăţa o lecţie. Dumnezeu îşi pune amprenta asupra tuturor lucrurilor, chiar şi asupra tehnologiei. Gândiţi înainte de a vorbi!".

Nu este pentru prima dată când cântăreaţa americană îşi exprimă sprijinul faţă de comunitatea gay, ce a fost vizată în mod special de părerile exprimate de designerii casei Dolce & Gabbana. Cel mai recent, artista americană apărat în mod public drepturile comunităţii gay în 2012, cu ocazia concertelor pe care le-a susţinut în Rusia, o ţară ce a adoptat o lege care interzice "propaganda gay".

Considerată una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor, numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici