Marilyn Monroe: Vestmentaţia de cinema, mănuşile de seară şi bijuteriile divei, scoase la licitaţie - VIDEO

Obiecte de vestimentaţie pe care Marilyn le-a purtat în filme vor fi în curând vândute de casa de licitaţii "Julien’s Auctions", la Los Angeles. Colecţia e estimată la 3 milioane de dolari americani, transmite Le Figaro.

819 afișări
Imaginea articolului Marilyn Monroe: Vestmentaţia de cinema, mănuşile de seară şi bijuteriile divei, scoase la licitaţie - VIDEO

Marilyn Monroe: Vestmentaţia de cinema, mănuşile de seară şi bijuteriile divei, scoase la licitaţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Emblematica rochie de cocktail neagră a lui Marilyn Monroe, purtată în filmul "Unora le place jazzul" va fi scoasă la licitaţie la sfârşitul acestui an, alături de alte obiecte personale ale actriţei, care fac parte dintr-o vastă colecţie privată.

În colecţia lui David Gainsborough figurează vestmentaţie de cinema, îmbrăcăminte personală, mănuşi de seară şi bijuterii, ce-ar însuma o valoare totală de cel puţin 3 milioane de dolari, aşa cum precizează reprezentanţii casei de licitaţii. Este vorba ‘’fără nicio îndoială despre arhivele cele mai importante ale actriţei cult(…), care s-au scos pe piaţă de către colecţionari de-a lungul deceniilor’’, spun specialiştii de la casa de licitaţii din Los Angeles.

Printre obiectele cele mai râvnite din licitaţie se află o rochie de cocktail de culoare neagră, ornată cu perle şi paiete purtată de actriţă în timp ce cânta aşezată pe un pian cu coadă melodia "I‘m Through With Love", în comedia "Unora le place jazzul", din 1959. Rochia este estimată la 400.000 dolari americani.

Va fi deasemenea pusă în vânzare o rochie foarte celebră, pe care ea a purtat-o atunci când a cântat piesa "After You Get What You Want You Don't Want It", într-o altă comedie faimoasă, "There’s No Business Like Show Business" (1953). Această rochie este estimată la 200.000 dolari americani.

La licitaţie se va vinde şi îmbrăcămintea purtată de Marilyn Monroe în filmele "Bărbaţii preferă blondele" (1953), "Let’s Make Love" (1960) sau "Inadaptaţii" (1961), precum şi o pereche de cercei purtaţi în filmul "Cum să cucereşti un milionar (1953).

Marilyn Monroe, care a încetat din viaţă la vârsta de 36 ani, la Los Angeles, în 1962, este una dintre actriţele cele mai ‘’vânate’’ de colecţionarii de suveniruri ale celebrităţilor. În urmă cu 5 ani, rochia mitică care se umflă deasupra unei guri de metrou în filmul "7 ani de căsnicie" (1955) s-a vândut pentru 5.5 milioane de dolari.

‘’După mai bine de 50 ani de la moartea sa, lumea este încă fascinată de frumuseţea şi talentul lui Marilyn Monroe’’, precizează Martin Nolan, director general al casei de licitaţii "Julien’s Auctions".

Colecţia va fi expusă în mai multe ţări înaintea licitaţiei. Casa de licitaţii "Julien’s Auctions" prevede că va organiza vânzarea pe 19 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici