Video Martin Harris recită din Eminescu la final de mandat. Ce gânduri are ambasadorul Marii Britanii pentru România - VIDEO

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat că gândurile pe care le are pentru România la finalul mandatului său le poate exprima printr-o poezie de Mihai Eminescu, din care a recitat în limba română.

1915 afișări

Ambasadorul, care a susţinut de altfel întregul interviu difuzat de Pro TV în limba română, a precizat că în această calitate este important pentru un diplomat să înţeleagă limba, istoria, cultura şi religia ţării în care îşi desfăşoară activitatea.

"Am studiat cultura României, am studiat poezia României, pentru a înţelege mai bine româna", a afirmat Harris în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

El a spus că gândurile sale pentru România le poate exprima prin poezia lui Mihai Eminescu, intitulată "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie".

"Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie / Ţara mea de glorii, ţara mea de dor / Braţele nervoase, arma de tărie/ La trecutu-ţi mare, mare viitor", a recitat ambasadorul Marii Britanii.

"Pentru mine, trebuie să spun că aceşti patru ani reprezintă perioada cea mai interesantă şi frumoasă din cariera mea şi am descoperit aici, în România, un patrimoniu foarte vechi şi bogat, un peisaj care unic de frumos în Europa, cu păduri virgine şi cu urşii şi lupii. Şi un popor care este foarte talentat, foarte deschis şi prietenos. Deci pentru un diplomat a fost o plăcere deosebită să fie în România pentru aceşti patru ani", a mai spus Harris.

Ambasadorul a precizat că preferinţa sa este în special pentru zonele de munte.

"Dacă este o posibilitate, munte sau mare, pentru mine este mereu munte, fiindcă sunt scoţian şi dacă eu sunt în zonele munţilor, pe un picior de plai, pe o gură de rai, eu sunt ca acasă", a spus Harris, menţionând că îşi va petrece vacanţa de Paşti în zona muntoasă cu mănăstiri.

"Aveţi de ce să fiţi mândri în România, este faptul că aţi păstrat tradiţii, aţi păstrat un echilibru între umanitate şi natură şi sper că veţi păstra în continuare. Aveţi un patrimoniu care este important pentru toată Europa. Eu cred că România poate să fie un exemplu pentru alţii în Europa. (...) Poate că e o problemă că România a fost izolată de restul Europei pentru lung timp şi eu cred că România a devenit şi va deveni din ce în ce mai mult cunoscută de oamenii din Marea Britanie şi alte ţări din Europa. O cunoaştere adevărată a României, a istoriei, a culturii României va sprijini mult cred şi o înţelegere mai bună între România şi alte ţări", a mai declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Ambasadorul Martin Harris a recitat din poezia "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie", de Mihai Eminescu, şi la Gala MEDIAFAX 2013, când a primit premiul pentru excelenţă în comunicare.

Martin Harris a înregistrat în 2013 şi un mesaj video în care a recitat în limba română, de ziua poetului naţional Mihai Eminescu, poezia "Revedere", arătând că pădurile României sunt printre cele mai frumoase din Europa şi trebuie protejate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici