Martin Scorsese datorează fiscului aproape 3 milioane de dolari

Regizorul Martin Scorsese are din nou probleme financiare şi datorează fiscului american aproape 3 milioane de dolari, potrivit unor articole apărute în presa americană, citate de contactmusic.com.

23 afișări
Imaginea articolului Martin Scorsese datorează fiscului aproape 3 milioane de dolari

Martin Scorsese datorează fiscului aproape 3 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cineastul s-a confruntat de-a lungul anilor cu câteva probleme financiare similare - în 2002 şi 2003 el a primit trei solicitări din partea fiscului american (Internal Revenue Service/ IRS) de a-şi achita taxele şi impozitele datorate, care totalizau 1,9 milioane de dolari.

În 2004, Scorsese a fost somat să achite o restanţă de 149.437 de dolari, reprezentând taxe şi impozite neachitate, iar anul trecut, cineastul american a fost dat în judecată, pe motivul că nu a plătit suma de 600.000 de dolari pe care o datora fostului său consultant contabil Kenneth Starr, aflat în prezent în închisoare.

De atunci, Scorsese a achitat integral sumele pe care le datora fiscului american, potrivit unui raport emis de Finance Department, publicat de New York Post.

Însă, luna trecută, cineastul a primit din nou o somaţie din partea fiscului, suma solicitată ridicându-se de această dată la 2,85 milioane de dolari.

Datoriile lui Scorsese par să provină de pe urma afacerilor pe care celebrul cineast le-ar fi încheiat cu Kenneth Starr, expertul financiar care a fost recent condamnat la şapte ani de închisoare pentru delapidarea sumei de 30 de milioane de dolari provenind din escrocarea mai multor celebrităţi.

Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Taxi Driver/ Şoferul de taxi" (1976), "Raging Bull/ Taurul furios" (1980) şi "Goodfellas/ Băieţi buni" (1990). Câştigător al unor premii prestigioase în anii '70 - '80 - Globul de Aur, BAFTA, premiul Sindicatului american al regizorilor de film, Scorsese a fost recompensat cu premiul Oscar pentru regie abia în 2007, pentru filmul "The Departed/ Cârtiţa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici