Mărturiile familiilor care au cumpărat case cu doar 1 euro în Italia. Ce s-a întâmplat după ce s-au mutat în noile locuinţe - FOTO

În ultimii ani, numeroase oraşe mici din Sicilia au oferit case la preţuri absurd de scăzute în încercarea de a atrage noi locuitori în comunităţile aflate pe moarte, transmite CNN.

67343 afișări
Imaginea articolului Mărturiile familiilor care au cumpărat case cu doar 1 euro în Italia. Ce s-a întâmplat după ce s-au mutat în noile locuinţe - FOTO

O familie a cumpărat o casă în Italia pentru doar 1 dolar. Ce s-a întâmplat

Ofertele au ajuns pe primele pagini ale publicaţiilor de ştiri, captivând milioane de oameni atraşi de gândul că ar putea abandona jungla urbană pentru o viaţă mai simplă. Multe dintre oraşe au fost „inundate” cu cereri, iar site-urile web au picat sub presiunea căutărilor.

Jurnaliştii de la CNN au contactat un cuplu – sau „cetăţeni de 1 euro”, cum sunt numiţi de localnici – care au făcut exact ce mulţi dintre noi doar visăm să facem.

Morgane Guihot, care provine din apropierea oraşului francez Nantez, a fost printre primii norocoşi care au pus mână pe ofertele de 1 euro. Guihot a cumpărat împreună cu soţul ei o casă de familie în inima Siciliei, oraşul Mussomeli.

Totuşi, multe dintre oferte obligau cumpărătorii să investească în renovarea locuinţelor, lucru pe care Guihot şi soţul ei l-au făcut imediat după ce au achiziţionat locuinţa.

Chiar dacă cei doi erau obişnuiţi cu viaţa rurală din Nantes, mutarea în Mussomeli s-a dovedit a fi o alegere mult mai bună şi le-a oferit o viaţă mai liniştită.  

„Poţi avea un stil de viaţă grozav. Este minunat”, a spus Guihot. De asemenea, cei doi le-au spus jurnaliştilor că nu au avut parte de surprize neplăcute.

Guihot şi soţul ei sunt încă destul de tineri, dar asta nu-i opreşte să se gândească la posibilitatea ca Mussomeli să devină un rai pentru pensionari. „Suntem încă tineri, dar cine ştie. Pentru moment e casa noastră de vacanţă, aşa o să avem timp destul să învăţăm italiană”, a mai spus femeia.

Pe de altă parte, Patrick Janssen, un om de afaceri din Belgia a ales o locuinţă „superioară” la un preţ mai ridicat, a cărei renovare este aproape pe sfârşite. „O să fiu sincer, nu am cumpărat o casă de 1 euro. Toate casele pe care le-am văzut erau într-o stare avansată de degradare, aşa că am optat pentru o clăire în valoare de 10.000 de euro şi am mai investit bani în renovare”, a spus Janssen.

„M-am gândit că dacă achiziţionez o casă drăguţă, care nu este pe punctul de a se prăbuşi, o să reziste mai mulţi ani”, a adăugat Janssen.

Pentru moment, planul său este o folosească drept casă de vacanţă, unde familia sa poate petrece mai multe luni pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici