Mătuşa bolnavă de cancer a Angelinei Jolie, cea care a determinat decizia actriţei de a face mastectomia, este în comă

Angelina Jolie se confruntă din nou cu cancerul - mătuşa ei, Debbie Martin, care suferă de această maladie, este în comă şi a fost deconectată de la aparate, în spital.

3756 afișări
Imaginea articolului Mătuşa bolnavă de cancer a Angelinei Jolie, cea care a determinat decizia actriţei de a face mastectomia, este în comă

Angelina Jolie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Debbie Martin, în vârstă de 61 de ani, este "persoana din umbră" din cauza căreia Angelina Jolie a decis să se supună unei duble mastectomii, pentru că, din punct de vedere genetic, actriţa prezenta un risc de 87 la sută de a face cancer la sân în timpul vieţii, scrie Daily Mirror.

Angelina Jolie şi-a petrecut sfârşitul de săptămână aşteptând veşti despre mătuşa ei, care a fost deconectată de la aparatele care o ţineau în viaţă, după ce a intrat în comă miercuri, scrie publicaţia britanică.

"Angelina era foarte apropiată de Deb şi a făcut tot posibilul pentru a o ajuta. Deb a susţinut-o pe Angelina în decizia ei de a se opera preventiv", a spus o sursă apropiată familiei.

"Dacă ar fi ştiut dinainte ce o aşteaptă, şi-ar fi făcut şi ea o dublă mastectomie şi şi-ar fi îndepărtat ovarele chirurgical", a spus aceeaşi sursă.

Angelina Jolie a decis să se supună unei duble mastectomii, după ce a aflat că este, asemenea mătuşii ei, purtătoarea genei BRCA1, din cauza căreia prezenta un risc de peste 80 la sută de a suferi de cancer la sân şi de un risc de 50 la sută de a suferi de cancer ovarian , în cursul vieţii. Actriţa a dezvăluit faptul că a suferit o dublă mastectomie, într-un editorial emoţionant publicat în The New York Times, la jumătatea acestei luni. De asemena, Angelina Jolie, în vârstă de 37 de ani, a declarat că vrea să se supună unei operaţii de extirpare a ovarelor, înaintea vârstei de 40 de ani.

În editorialul publicat în The New York Times, Angelina Jolie a mărturisit că motivaţia sa principală, pentru acest gest extrem, au fost copiii săi, dar şi faptul că şi-a văzut propria mamă, pe Marcheline Bertrand, murind de cancer ovarian, la 56 de ani.

Angelina Jolie şi partenerul său de viaţă, Brad Pitt, au împreună şase copii, dintre care trei sunt adoptaţi.

Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu partitura din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft" şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Domnul şi doamna Smith", "Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari în 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted" şi "Kung Fu Panda".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici