Mazăre caută gladiatori pentru prima ediţie a carnavalului de la Mamaia: "În Constanţa avem mardeiaşi, K1, K2, dar gladiatori cu săbii nu avem"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că a început să caute luptători care să poată reconstitui bătăliile gladiatorilor, acestea urmând să fie una dintre atracţiile primei ediţii din acest an a carnavalului din Mamaia, la care el va apărea costumat în Cezar.

304 afișări
Imaginea articolului Mazăre caută gladiatori pentru prima ediţie a carnavalului de la Mamaia: "În Constanţa avem mardeiaşi, K1, K2, dar gladiatori cu săbii nu avem"

Radu Mazăre (Imagine: Alexandru Raita/ Mediafax Foto)

“Îmi bat capul să organizez şi să găsesc luptători pentru că la carnaval în faţa lui Cezar o să fie prezentată şi o luptă de gladiatori, vor fi prezentate şcoli de gladiatori, echipamente şi o luptă. Şi acum trebuie luptători. Căutăm în ţară, e destul de dificil”, a declarat Mazăre, marţi, la intrarea în sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, unde se prezintă săptămânal, ca o condiţie a eliberării sale sub control judiciar.

Întrebat de ce este nevoit să caute în ţară asemenea luptători, Radu Mazăre a spus că în Constanţa nu există.

“Noi nu avem luptători care să ştie să se bată precum gladiatorii. Avem mardeiaşi, K1, K2, dar ca şi gladiatori cu săbii, cu scuturi nu avem aşa ceva”, a explicat primarul.

Prima ediţie din acest an a carnavalului din Mamaia va avea loc în 5 iulie, iar Mazăre va fi costumat în Cezar, după ce primarul l-a mai întruchipat pe împăratul roman şi la filmările pentru videoclipul imnului staţiunii Mamaia, intitulat "A lu’ Mamaia". Cu acel prilej, Delia, interpreta melodiei, a fost costumată în Cleopatra.

Primarul nu se va costuma doar în Cezar în această vară, el urmând să mai interpreteze alte două personaje istorice - Ştefan cel Mare şi Ramses.

Este pentru al treilea an consecutiv când Mamaia găzduieşte un asemenea carnaval, acesta fiind, de fapt, un spectacol oferit de cluburile din staţiune, reprezentanţii acestora defilând pe care alegorice şi oferind apoi o reprezentaţie de dans şi muzică în Piaţeta Cazino.

Radu Mazăre a purtat diverse costume la ediţiile anterioare ale carnavalului, fiind, pe rând, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor şi Suleyman Magnificul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici