Medicul condamnat pentru uciderea lui Michael Jackson a făcut apel

Conrad Murray, fostul medic al cântăreţului Michael Jackson, a făcut apel luni la condamnarea sa pentru uciderea involuntară a starului american, în anul 2009.

245 afișări
Imaginea articolului Medicul condamnat pentru uciderea lui Michael Jackson a făcut apel

Medicul Conrad Murray (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conrad Murray a spus că procurorii au eşuat în tentativa lor de a dovedi că "regele muzicii pop" se afla sub perfuzie cu propofol în ziua morţii sale, cauzată de o supradoză cu acest sedativ puternic, pe care artistul îl folosea contra insomniilor cronice de care suferea.

Într-un dosar de apel de 231 de pagini instrumentat de avocaţii săi din Los Angeles, medicul Conrad Murray afirmă că primul judecător îndepărtase din proces o mărturie crucială utilizată în condamnarea sa din noiembrie 2011.

"Juriul nu a fost în măsură să afle că, atunci când Jackson a murit, el datora 40 de milioane de dolari organizatorilor de concerte AEG, avea peste 30 de procese deschise în justiţie împotriva lui şi datora milioane de dolari" fiscului american, se afirmă în acel dosar.

Procurorii au spus că medicul Murray, în prezent în vârstă de 60 de ani, l-a plasat pe Michael Jackson sub perfuzie intravenoasă în mod continuu şi l-a lăsat apoi singur şi nesupravegheat atunci când starul a intrat în stop respirator.

Însă, potrivit avocatei sale, Valerie Wass, medicul Murray încerca să îl trateze pe cântăreţ de această dependenţă şi în ultimele trei zile îi făcuse artistului doar o injecţie cu 25 de miligrame de propofol pentru a-l ajuta să adoarmă.

Acest apel, care era previzibil, are loc cu puţin timp înainte de demararea procesului contra organizatorului de concerte AEG, de la care mama şi copiii starului solicită despăgubiri de 40 de miliarde de dolari, pentru neglijenţa de a-l fi angajat pe Conrad Murray pentru a supraveghea starea de sănătate a lui Michael Jackson, decedat pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în reşedinţa sa din Los Angeles.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici