Promotorul de concerte AEG răspunde, la tribunal, întrebărilor despre moartea lui Michael Jackson

Numele cântăreţului Michael Jackson va fi din nou pronunţat la Tribunalul din Los Angeles marţi, odată cu deschiderea procesului intentat organizatorului de concerte AEG, de la care mama şi copiii artistului decedat solicită daune de 40 miliarde de dolari, pentru neglijenţă.

306 afișări
Imaginea articolului Promotorul de concerte AEG răspunde, la tribunal, întrebărilor despre moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

După procesul intens mediatizat al medicului Conrad Murray, în toamna anului 2011, care s-a încheiat printr-o condamnare la 4 ani şi jumătate de închisoare pentru omucidere involuntară, atenţia presei americane se îndreaptă acum spre AEG, organizatorul seriei de 50 de concerte pe care "regele pop-ului" ar fi trebuit să le susţină la Londra începând din iulie 2009.

În timpul repetiţiilor pentru acele spectacole, Michael Jackson a murit, pe 25 iunie 2009, din cauza unei supradoze de propofol, un sedativ puternic pe care starul american în folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Katherine Jackson, în vârstă de 82 de ani, şi copiii cântăreţului consideră că firma AEG a dat dovadă de neglijenţă angajându-l pe Conrad Murray pentru a veghea asupra sănătăţii lui Michael Jackson şi se face din acest motiv parţial responsabilă pentru moartea artistului, la vârsta de 50 de ani.

Ei solicită de la organizatori daune de 40 de miliarde de dolari, reprezentând veniturile pe care starul ar fi putut să le obţină în aceşti ultimi ani, dacă ar fi fost încă în viaţă. Suma este considerată "absurdă" de reprezentanţii companiei AEG.

Procesul va debuta marţi prin alegerea juriului, ca preludiu pentru audieri, care ar putea să dureze între o lună şi şase săptămâni, potrivit purtătorului de cuvânt de la Curtea Superioară din Los Angeles.

Potrivit presei locale, Conrad Murray, care îşi ispăşeşte pedeapsa într-o închisoare din apropiere de Los Angeles, se află pe lista martorilor, însă ar fi refuzat să depună mărturie.

În schimb, Katherine Jackson şi cei doi copii mai mari ai cântăreţului - Prince, în vârstă de 16 ani, şi Paris, în vârstă de 14 ani - urmează să se prezinte în boxa martorilor.

A fost nevoie de o îndelungată procedură judiciară pentru a se ajunge la acest proces împotriva AEG, care nu a încetat să repete, după moartea cântăreţului, că nu este cu nimic vinovat de producerea acestei drame. Directorii AEG au depus deja mărturie în procesul intentat împotriva medicului Conrad Murray.

Însă Katherine Jackson a insistat, fiind convinsă că AEG, pe lângă alegerea "neglijentă" a doctorului Murray, a exercitat o presiune prea mare asupra fiului ei, contribuind la şubrezirea stării lui fizice şi mintale.

AEG susţine că artistul nu aşteptase repetiţiile pentru concertele londoneze pentru a abuza de medicamente şi mai ales de propofol. Grupul AEG susţine, de asemenea, că nu el a fost acela care a decis angajarea medicului Conrad Murray.

Judecătoarea Yvette Palazuelos, care va prezida audierile, a refuzat până în prezent ca procesul să fie filmat. Posturile de televiziune CNN şi NBC vor solicita din nou, marţi, accesul în sală, reamintind faptul că procesul împotriva lui Conrad Murray a fost difuzat în direct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici