Mesaj pus într-o sticlă de whisky veche de 135 de ani, găsit sub podeaua unei case din Edinburgh

  • Un instalator a fost uimit când a făcut o gaură în podeaua unei case din Edinburgh şi a găsit o sticlă care conţinea un mesaj vechi de 135 de ani.
  • Biletul, datat 6 octombrie 1887, a fost scris de doi muncitori, relatează BBC.
6123 afișări
Imaginea articolului Mesaj pus într-o sticlă de whisky veche de 135 de ani, găsit sub podeaua unei case din Edinburgh

Sursa foto: Twitter

Peter Allan, în vârstă de 50 de ani, a descoperit mesajul din sticlă când a făcut o gaură în podeau exact în locul în care fusese lăsată sticla de whisky. El a coborât în grabă la parter pentru a-i spune proprietarului casei din zona Morningside. Allan a declarat pentru BBC că nu i-a venit să creadă că a avut norocul să taie în podea chiar deasupra sticlei.

„Camera are 3 metri pe 3,5 metri şi am tăiat exact în jurul sticlei fără să ştiu că se afla acolo. Nu-mi vine să cred”, a spus el. „Am mutat un radiator şi am tăiat o gaură la întâmplare pentru a găsi ţevile şi acolo era, nu ştiu ce s-a întâmplat. I-am dus-o femeii de la parter şi i-am spus: <Uite ce am găsit sub podeaua ta>”.

Allan, proprietarul WF Wightman Plumbing, a declarat că a fost descoperit sub ceea ce ar fi fost o cameră de serviciu atunci când casa a fost construită pentru prima dată.

Acum, mama a doi copii, Eilidh Stimpson, medic de familie din Edinburgh, locuieşte acolo împreună cu soţul ei. Ea a decis să aştepte până când copiii ei în vârstă de opt şi zece ani se întorc de la şcoală înainte de a încerca să recupereze biletul din sticlă.

„Când i-am luat în braţe le-am spus că am ceva foarte interesant să le spun, iar ei au întrebat: <Este vorba de faptul că vom avea hot dog la ceai?>. Au mai avut câteva presupuneri şi apoi le-am spus că în casa noastră a fost găsit un mesaj într-o sticlă, iar ei au fost foarte încântaţi şi au crezut că poate este o comoară”, a declarat proprietara pentru BBC.

Când au ajuns acasă, copiii au încercat cu disperare să scoată biletul cu o pensetă şi un cleşte, dar acesta a început să se rupă puţin. Aşa că au luat un ciocan şi a spart sticla.

„Ne înghesuiam cu toţii în jurul ei şi îndreptam torţe spre ea şi încercam să o citim, a fost atât de emoţionant”, povesteşte Eilidh Stimpson.

Biletul a fost semnat şi datat de doi muncitori care au scris: „James Ritchie şi John Grieve au pus această podea, dar nu au băut whisky-ul. 6 octombrie 1887. Cine găseşte această sticlă poate crede că praful nostru suflă pe drum”.

Ea a spus: „Mă simt absolut groaznic să sparg o sticlă veche de 135 de ani, dar era singura modalitate de a ajunge la mesaj”.

După descoperire, un prieten de familie a căutat în recensământul din 1881 şi a găsit numele bărbaţilor care locuiau la doar câţiva kilometri distanţă, în zona Newington din Edinburgh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici