Monede speciale, cu ocazia naşterii bebeluşului regal britanic

Apropiata naştere a bebeluşului regal britanic va fi marcată de Monetăria Marii Britanii printr-o serie specială de monede de 5 lire sterline, care vor avea imprimată pe una dintre feţe imaginea Sfântului Gheorghe în luptă cu balaurul.

207 afișări
Imaginea articolului Monede speciale, cu ocazia naşterii bebeluşului regal britanic

Monede speciale, cu ocazia naşterii bebeluşului regal britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceeaşi imagine a fost imprimată pentru prima dată pe monedele dedicate unui suveran britanic în anul 1817 şi a fost realizată de gravorul italian Benedetto, informează dailymail.co.uk.

Imaginea a fost utilizată şi în 2012 pe monedele dintr-o serie limitată emisă pentru a marca jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a.

"Monetăria Regală Britanică va anunţa că va emite aceste monede din argint în ziua în care se va naşte bebeluşul regal", a declarat o sursă citată de Daily Telegraph.

Prinţul William şi soţia sa, ale căror titluri oficiale sunt cele de duce şi ducesă de Cambridge, spun că nu cunosc sexul bebeluşului lor, care se va naşte în aceste zile.

Numeroşi fotografi şi jurnalişti şi-au instalat corturile de mai multe zile în faţa spitalului St. Mary din Londra, unde ducesa de Cambridge va aduce pe lume viitorul moştenitor al tronului britanic.

Totodată, Monetăria Regală Britanică a anunţat că toţi bebeluşii care se vor naşte în Marea Britanie în aceeaşi zi cu bebeluşul regal vor primi în dar o monedă "norocoasă" de 1 penny, realizată din argint.

Casele de pariuri au dezvăluit faptul că a fost depus un număr foarte mare de pariuri în legătură cu prenumele copilului prinţului William.

Un prenume despre care britanicii cred că are cele mai mari şanse de a fi ales de cuplul William-Catherine pentru bebeluşul lor este George. Acest prenume are o cotă de 10 la 1.

Dacă prinţul William şi soţia sa vor alege prenumele George, bebeluşul lor ar putea deveni într-o bună zi regele George al VII-lea.

Presa britanică afirmă că naşterea bebeluşului regal ar putea genera venituri de peste 250 de milioane de lire sterline pentru magazinele de suveniruri din întregul regat.

Speculaţiile despre o naştere prematură a ducesei de Cambridge au suferit o grea lovitură la începutul acestei săptămâni, atunci când casa regală britanică a anunţat că prinţul William va participa la un meci de polo, organizat în scopuri caritabile, duminică.

Prinţul William va participa astfel la acel meci de polo la Cirencester Polo Club din Gloucestershire, însă el nu va fi însoţit de soţia sa, care nu doreşte să părăsească Londra în aceste zile, din cauza sarcinii sale înaintate.

Ducesa de Cambridge a lăsat să îi scape la începutul acestui an informaţia potrivit căreia urmează să nască la jumătatea lunii iulie, o informaţie care a fost confirmată ulterior de reprezentanţii casei regale britanice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici