Morgan Freeman asigură vocea naratorului într-o campanie care sprijină căsătoriile gay

Actorul american Morgan Freeman asigură vocea naratorului într-o campanie care sprijină legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex pe întregul teritoriu al Statelor Unite.

263 afișări
Imaginea articolului Morgan Freeman asigură vocea naratorului într-o campanie care sprijină căsătoriile gay

Morgan Freeman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Campania este organizată de Human Rights Campaign (HRC), ai cărei lideri consideră că victoriile înregistrate la referendumurile organizate recent în câteva state americane reprezintă "un mandat pentru egalitatea completă" la nivel naţional în privinţa dreptului la căsătorie pentru toţi oamenii, indiferent de preferinţele sexuale.

Alegătorii din statele americane Maryland, Maine şi Washington au votat, în noiembrie, în favoarea acestei legi care confirmă legalitatea căsătoriilor gay, însă alegătorii din Minnesota au respins această lege.

În noua reclamă inclusă în campania lansată de Human Rights Campaign, Morgan Freeman spune: "America se află în zorii unei noi ere. Libertatea, dreptatea şi demnitatea umană ne-au condus dintotdeauna în călătoria noastră către o uniune mai bună. Acum, de-a lungul şi de-a latul ţării noastre, cu toţii susţinem dreptul americanilor homosexuali şi lesbiene de a se căsători cu persoanele pe care le iubesc", informează contactmusic.com.

Reclama va fi lansată pe micile ecrane nord-americane duminică.

Morgan Freeman nu se află la prima campanie de anvergură lansată în Statele Unite. Astfel, actorul a asigurat în această toamnă vocea naratorului şi într-o campanie care sprijinea realegerea preşedintelui Barack Obama pentru un al doilea mandat la Casa Albă, în care lăuda realizările din primul mandat al acestuia.

Alături de partenera lui de viaţă, Angelina Jolie, actorul Brad Pitt militează şi el de mulţi ani în favoarea căsătoriilor gay. "Aşa cum am mai spus, nu ne vom căsători până când fiecare cetăţean din această ţară nu va avea garantat dreptul de a se căsători cu cine doreşte", a declarat în urmă cu câţiva ani Brad Pitt, în emisiunea prezentatoarei TV Ellen DeGeneres. Cu toate acestea, Angelina Jolie şi Brad Pitt au anunţat în luna aprilie că s-au logodit, după o relaţie care durează de şapte ani, şi urmează să se căsătorească în curând.

Căsătoria oficială dintre doi bărbaţi sau dintre două femei nu este recunoscută la nivel federal, dar este recunoscută în nouă dintre cele 50 de state americane - Connecticut, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New York, Vermont şi Washington -, precum şi în districtul Columbia şi în două teritorii amerindiene. În plus, statul Rhode Island recunoaşte căsătoriile gay oficializate în alte jurisdicţii, iar California, care a legalizat pentru o scurtă perioadă căsătoriile gay în 2008, le recunoaşte, în prezent, în anumite condiţii.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din "O fată de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada/ Street Smart", "Şoferul Doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy", "Închisoarea Îngerilor/ The Shawshank Redemption" şi "Invictus/ Neînfrânt".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici