Motivul pentru care a izbucnit în flăcări maşina Tesla filmată într-o parcare subterană din Shanghai| VIDEO

Dacă se poate întâmpla la telefoane mobile, de ce nu şi la maşini electrice? Acumulatorii Li-Ion sunt o componentă bazată pe substanţe extrem de volatile, care în ciuda tuturor măsurilor de siguranţă luate de fabricanţi pot cauza probleme. Iar când acumulatorul conţine sute sau mii de celule Li-Ion înghesuite într-un spaţiu îngust, efectul distructiv poate căpăta proporţii nebănuite, scrie go4it.ro.

3636 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care a izbucnit în flăcări maşina Tesla filmată într-o parcare subterană din Shanghai| VIDEO

Motivul pentru a izbucnit în flăcări maşina Tesla în parcarea din Shanghai | VIDEO

Spre deosebire de rezervorul unui autoturism cu instalaţie GPL, acumulatorul unui vehicul electric nu poate avea scurgeri detectabile de gaz inflamabil şi nici un are nevoie de o scânteie apărută dintr-o sursă externă pentru a cauza un incendiu sau o explozie.

Problemele pot apărea spontan, pornind de la oricare dintre miile de celule Li-Ion, care în urma unui defect apărut cel mai probabil din timpul procesului de fabricaţie se auto-incendiază prin străpungerea membranei care separă elementele volatile ale bateriei. Scânteia este înlocuită cu un scurt-circuit apărut în interiorul acumulatorului.

În mod ideal, distrugerea aleatorie a unei singure celule Li-ion nu ar trebui să cauzeze incendierea întregului acumulator, reacţia în lanţ fiind oprită de sisteme de siguranţă atent proiectate. O primă barieră ar trebui să fie sistemul de răcire cu lichid integrat cu toate vehiculele Tesla si monitorizat permanent de computerul aflat la bord. O ultimă barieră ar trebui să fie învelişul metalic al celulelor Li-Ion individuale şi elemente separatoare care împart grupurile de celule Li-Ion în grupuri distincte.

Producătorul de maşini electrice Tesla a anunţat luni că investighează un videoclip apărut pe reţelele de socializare din China, în care unul dintre vehiculele sale este cuprins de flăcări într-o parcare subterană din Shanghai.

Citiţi continuarea pe go4it.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici