Muzica trupei AC/DC are un efect calmant asupra rechinilor din specia Marele alb

Oamenii de ştiinţă australieni au descoperit în cadrul unui studiu recent faptul că rechinii din specia Marele alb adoptă un comportament mult mai calm atunci când în apa în care înoată sunt difuzate piese ale trupei AC/DC.

331 afișări
Imaginea articolului Muzica trupei AC/DC are un efect calmant asupra rechinilor din specia Marele alb

Muzica trupei AC/DC are un efect calmant asupra rechinilor din specia Marele alb (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Matt Waller, un operator de curse maritime de tip charter din sudul Australiei, a realizat un studiu despre felul în care muzica influenţează comportamentul rechinilor din specia Marele alb (Carchrodon carcharias) şi a descoperit că aceştia au tendinţa de a fi mult mai calmi atunci când în apa în care înoată sunt difuzate piese ale trupei AC/DC, în special piesa "You Shook Me All Night Long", informează nme.com.

"Vorbeam cu un tip care făcea scufundări în Guadelupa; era acolo cu alţi câţiva scafandri care difuzau muzică în apă. Am început să discutăm şi mi-au spus că anumite piese antrenează o modificare în comportamentul rechinilor", a declarat Matt Waller pentru filiala australiană de la ABC News.

"Am căutat printre albumele mele şi muzica trupei AC/DC este chiar semnificativă în acest sens. Comportamentul rechinilor a devenit mai mult unul de investigaţie, de curiozitate şi mult mai puţin agresiv. De câteva ori, chiar au venit, atunci când aveam boxele în apă, şi şi-au frecat feţele de acele boxe, fapt cu adevărat ciudat", a adăugat Matt Waller.

Această descoperire este cu atât mai ciudată, cu cât rechinii nu au urechi. Experţii australieni consideră că aceste vieţuitoare marine reacţionează pur şi simplu la frecvenţele şi vibraţiile generate de piesele difuzate în apă.

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney în 1973 şi este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie).

Trupa AC/DC a susţinut, pe 16 mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care promovează cel de-al 15-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici