Natalie Portman are origini româneşti

Actriţa Natalie Portman, câştigătoarea premiului Oscar din acest an pentru cea mai bună actriţă în rol principal, are origini româneşti, a declarat chiar ea pentru publicaţia franceză "Gala".

904 afișări
Imaginea articolului Natalie Portman are origini româneşti

Natalie Portman are origini româneşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă pentru lansarea filmului "Black Swan/Lebăda neagă", că are origini româneşti, ea fiind fiica unui medic israelian cu origini poloneze şi româneşti şi a unei decoratoare de origine austriacă şi rusă.

Numele real al lui Portman, care s-a născut la Ierusalim, este Natalie Hershlag.

Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din pelicula "Léon", a lui Luc Besson, şi a continuat cu filme precum "Visând la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" şi "V de la Vendetta". Filmul "Black Swan", un thriller psihologic american în regia lui Darren Aronofsky, în care Natalie Portman joacă alături de Vincent Cassel, a deschis Festivalul de la Veneţia din 2010.

Natalie Portman a câştigat în acest an premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal din filmul "Lebăda neagră" pentru rolul Ninei, o balerină în încercarea de a avea prestaţia perfectă în rolul principal din "Lacul lebedelor". Portman a mai fost nominalizată la Oscar în 2005, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", pentru prestaţia din filmul "Ispita/ Closer".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici