Noi specii de ciuperci au fost descoperite în Marea Britanie

  • Două specii de ciuperci noi pentru Marea Britanie şi o alta necunoscută până acum de ştiinţă au fost descoperite în munţii Cairngorms.
  • Amanita groenlandica este o specie arctică, în timp ce Acrodontium Antarcticum a fost înregistrat pentru prima dată în Antarctica, la celălalt capăt al lumii.
  • Specia necunoscută anterior descoperită face parte dintr-un grup numit Squamanita.
294 afișări
Imaginea articolului Noi specii de ciuperci au fost descoperite în Marea Britanie

Noi specii de ciuperci au fost descoperite în Marea Britanie

Grupul include o ciupercă parazită rară, supranumită "strangulatorul", datorită capacităţii sale de a pune stăpânire pe alte ciuperci.
 
Alte descoperiri au inclus ciuperca coral violet în pajiştile alpine de pe doi munţi. Această specie este una dintre cele mai rare ciuperci de pajişte din Marea Britanie, potrivit BBC.
 
Cairngorms găzduieşte specii arctice-alpine datorită habitatului şi climatului său rece.
 
Noile descoperiri au fost posibile după ce 73 de voluntari au ajutat la colectarea a peste 200 de mostre de sol vara trecută.
 
Organizaţia de caritate pentru conservare Plantlife şi organizaţia de cercetare din Aberdeen, Institutul James Hutton, au condus proiectul.
 
Drumeţii au colectat mostre de sol de la diferite altitudini din 55 de Munros, munţi cu o înălţime de peste 914,4 m, din Parcul Naţional Cairngorms.
 
ADN-ul a fost extras din sol şi secvenţiat de oamenii de ştiinţă de la Institutul James Hutton. Acest lucru a dus la peste 17.000 de înregistrări a 2.748 de specii de ciuperci.

Ameninţare climatică pentru plantele arctice-alpine din Scoţia

Keilidh Ewan, de la Plantlife, a declarat că proiectul a oferit o perspectivă fascinantă asupra vieţii sălbatice de la înălţimea munţilor. „Acest lucru ne ajută să înţelegem ameninţările cu care se confruntă acest habitat fragil şi, în cele din urmă, cu cât înţelegem mai mult, cu atât mai bine putem proteja aceste locuri atât de iubite pentru viitor”.
 
Andrea Britton, ecolog la Institutul James Hutton, a adăugat: „Ciupercile sunt de o importanţă crucială pentru funcţionarea ecosistemelor noastre alpine, dar, deoarece sunt în mare parte ascunse sub pământ şi deoarece ecosistemele alpine sunt îndepărtate şi greu accesibile, ştim foarte puţine lucruri despre distribuţia şi diversitatea ciupercilor în acest habitat emblematic”.
 
Parcul Naţional Cairngorms include părţi din Highland, Moray, Aberdeenshire, Perthshire şi Angus.
 
Pe baza numărului total de specii găsite pe fiecare Munro eşantionat în cadrul proiectului, cel mai bogat în specii a fost Beinn a'Bhuird, cu 359 de specii găsite, urmat de Beinn Mheadhoin cu 358 şi Cairngorm cu 352.
 
Dar au existat avertismente că ciupercile şi plantele arctice-alpine ale Scoţiei sunt ameninţate de schimbările climatice.
 
Cercetătorii de la Universitatea din Stirling au declarat că s-a constatat că speciile se retrag şi mai mult pe lanţul Ben Lawers, la nord de Loch Tay.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici