Norma Bengell, prima actriţă care a apărut într-o scenă nud într-un film brazilian, a murit

Norma Bengell, prima actriţă braziliană care a avut o scenă nud într-un lungmetraj, în anii '60, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani, din cauza unui cancer pulmonar, miercuri, la Rio de Janeiro, a anunţat familia acesteia, citată de AFP.

368 afișări
Imaginea articolului Norma Bengell, prima actriţă care a apărut într-o scenă nud într-un film brazilian, a murit

Norma Bengell (Imagine: Wikipedia)

Văduvă şi fără copii, ea a fost spitalizată sâmbătă şi va fi incinerată joi, la Rio de Janeiro, a declarat vărul ei Egiberto Costa, citat de site-ul de ştiri G1.

Norma Bengell a fost una dintre cele mai mari artiste ale teatrului şi filmului din Brazilia, între anii '60 şi 80', şi a jucat în peste 60 de pelicule.

Actriţă, cântăreaţă şi compozitoare, ea şi-a început cariera muzicală la începutul anilor '50, iar, în 1959, a înregistrat primul ei disc cu melodii compuse de Tom Jobim şi João Gilberto, maeştrii genului bossa-nova, afirmă G1.

Norma Bengell a atras atenţia prin senzualitate în 1962, la 27 de ani, când a fost protagonista primei scene nud din istoria cinematografiei braziliene, în filmul "Os Cafajestes", de Ruy Guerra.

În anii '80, s-a lansat în regia de film, cu pelicula "Eternamente Pagu".

Norma Bengell a interpretat, de asemenea, numeroase roluri în telenovelele braziliene.

Actriţa tocmai terminase un volum de memorii intitulat "Norma Bagell", care va apărea în martie 2014, conform editurii contractante Versos Editora. În memoriile sale, actriţa a dedicat pagini ample căsătoriei cu actorul italian Gabriele Tinti şi legăturii sale cu Alain Delon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici